Привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія організаторам та учасникам щорічних зборів військового духовенства Української Православної Церкви

ЙОГО ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕНСТВУ,

ВИСОКОПРЕОСВЯЩЕННІШОМУ АВГУСТИНУ,

МИТРОПОЛИТУ БІЛОЦЕРКІВСЬКОМУ І БОГУСЛАВСЬКОМУ,

ГОЛОВІ СИНОДАЛЬНОГО ВІДДІЛУ ІЗ ВЗАЄМОДІЇ ЗІ ЗБРОЙНИМИ СИЛАМИ

ТА ІНШИМИ ВІЙСЬКОВИМИ ФОРМУВАННЯМИ УКРАЇНИ

 

ОРГАНІЗАТОРАМ ТА УЧАСНИКАМ

ЩОРІЧНИХ ЗБОРІВ ВІЙСЬКОВОГО ДУХОВЕНСТВА

УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

 

Преосвященні владики,

всечесні отці, шановні військовослужбовці!

Вітаю шановних учасників щорічних зборів військового духовенства Української Православної Церкви. Впевнений, що ваша зустріч буде корисною усім, хто забезпечує духовне служіння в Збройних Силах та інших військових формуваннях України.

Перш за все, хочу висловити щиру вдячність тим, хто несе слово Христове про мир та любов під обстрілами на передовій. Це справжня жертовність, яку ви, всечесні отці та браття, щоденно із року в рік самовіддано проявляєте заради ближніх та на благо нашої Батьківщини.

Унікальний досвід, отриманий військовими капеланами під час служіння в сучасних умовах, постійно потребує нового аналізу та осмислення, адже ваша нинішня діяльність суттєво відрізняється від служіння в мирних умовах. Ця необхідність і зібрала сьогодні всіх вас задля обговорення та пошуку нових шляхів капеланського служіння.

Розуміючи складності вашого послуху, щиро бажаю вам, всечесні отці та браття, нести цей послух сумлінно та мужньо, зі щирою вірою і надією на допомогу Божу. Хай приклад вашого самовідданого служіння надихає військовослужбовців виховувати в собі такі християнські чесноти, як терпіння, смирення, прощення та любов до ближнього.

У день відкриття цих урочистих зборів ми просимо нашу найпершу Предстательницю перед Господом — Пресвяту Богородицю, щоб Її молитвами Спаситель послав довгоочікуваний мир нашій багатостраждальній Україні.

Ми, як і раніше, вважаємо духовно-пастирську опіку військовослужбовців одним із пріоритетних напрямків діяльності Української Православної Церкви. Водночас, не залишаючи поза увагою ваше повсякденне пастирське служіння, засвідчуємо про наше розуміння складнощів капеланського служіння в умовах сьогодення і молимося за усіх вас.

Прикликаю на усіх вас Боже благословення та бажаю Всесильної допомоги у цій богоугодній справі!

+ОНУФРІЙ,

МИТРОПОЛИТ КИЇВСЬКИЙ І ВСІЄЇ УКРАЇНИ,

ПРЕДСТОЯТЕЛЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

16 жовтня 2018 р.,

м. Київ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.