Як правильно спілкуватися з Богом – розповіли на Мукачівщині під час позаслужбової зустрічі

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського у неділю, 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці, на приході храму Святого Архангела Михаїла села Р. Кучава Мукачівського району вже вдруге відбулася позабогослужбова зустріч.

Після літургії настоятель храму ієрей Марк Ціцу провів для всіх охочих вірян міні-лекцію та бесіду у форматі “питання-відповідь” за темою: “Як спілкуватися з Богом?”.

«Зустрівшись з Богом, віч-на-віч, у своєму серці, ми ж зразу ставимо перед собою питання: “як спілкуватися з Тим, хто нас створив? Як виразити свої почуття?”.

Належні стосунки з Богом, які необхідні нам для здорового спілкування з Ним, виражаються у трьох аспектах. Перший – це відмова від гріха, або покаяння. Адже, якщо в нашому житті буде присутній невисповіданий гріх, то він перешкоджатиме спілкуванню з Богом. Також важливим для спілкування є смиренне серце. А третій момент – це праведне життя. Воно є перевагою відмови від гріха та особливим чином впливає на ефективність молитви.

Підсумувавши вищесказане можу додати, що Бог дав нам усі засоби для зв’язку з Ним, а, найголовніші, це Сповідь, Причастя та молитва. Як казав святий Паїсій Святогорець: «Відчуй потребу в молитві. Як тілу, щоб жити, потрібна їжа, так і душа, щоб жити, повинна харчуватися. Якщо вона не буде їсти, то ослабне, а потім настане духовна смерть». Тож, спілкуватися з Богом дуже просто, треба тільки наше бажання жити в Ньому», – підсумував отець Марк.

Після бесіди на всіх чекав невеличкий фуршетний стіл.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.