ВЕЛИКИЙ БЕРЕЗНИЙ. Допомога до свята Різдва Богородиці в рамках постійної співпраці в центром для дітей інвалідів і хворих на ДЦП

З благословення високопреосвященнішого Феодора, митрополита Мукачівського і Ужгородського та в рамках роботи відділу у справах сім’ї Великоберезнянського благочиння, в свято Різдва Пресвятої Богородиці, відповідальний за роботу з сім’ями у вищезгаданому благочинні – протоієрей Серафим Гичка разом з активними вірниками відвідали Реабілітаційний Центр для дітей інвалідів та хворих на ДЦП, що функціонує на території Великоберезнянської ЦРЛ.
Завітали до них не з пустими руками, а в черговий раз подарували гуманітарну допомогу. Оскільки в центрі проходять лікування та реабілітацію діти з бідних та неблагополучних сімей, вони часто потребують допомогу в самих елементарних речах. Тому, при підтримці завідуючої відділення – Кич Ірини Федорівни, організовано окреме приміщення де збирається та сортується гуманітарна допомога. Потім, батьки проходячи реабілітацію з своїми дітками мають змогу вибрати необхідні для них речі та взяти з собою.
Ми, в свою чергу, налагодили співпрацю з відділеннями Червоного Хреста та керівництвом комісійних магазинів, переважно дитячих. В них часто збирається багато товарів, одяг, взуття, шкільного начиння та іншого, яким вони залюбки діляться з нужденними. Ми збираємо це, сортуємо, та віддаємо за призначенням. Зараз зібрали дитячі речі як для немовлят (ними ділимось із Роддомом в лікарні) так і для старших дітей: одяг, взуття, шкільна форма, шкільні рюдзяки, теплі речі на осінь та деякі речі для батьків.
Висловлюємо щиру вдячність всім тим, хто долучається до справ милосердя, особливо важливих в наш час. Надіємось, що ці речі знайдуть своїх нових господарів та зігріють їхні серця.
Хочеться, щоб кожен, хто називає себе християнином ставав таким не тільки формально, а й по справам, особливо милосердя. Адже не важко інколи зазирнути в свої шафи чи комори і побачити скільки там є речей, які вже нам не потрібні, але ще можуть послужити іншим.
Довідка: Реабілітаційний центр який ми відвідали є однією з 7 філій Медико-соціального реабілітаційного центру “Дорога життя” — благодійної, недержавної, неприбуткової організації, яка займається комплексною реабілітацією дітей та молоді з обмеженими можливостями, здійснює соціальний захист прав, інтересів своїх вихованців та їхніх сімей. Вікова категорія – від 0 до 35 років. Також, в центрі працюють групи післяшкільної адаптації та соціально-трудової реабілітації для молоді з інтелектуальними та фізичними обмеженнями. З дітьми і підлітками працюють педагоги, психологи, логопеди, фахівці з фізіотерапії, фізичної реабілітації, рефлексотерапефт, масажисти, медсестри.
Загалом на обліку Великоберезнянського відділення перебувають близько 70 дітей з подібними вадами, половина з яких проходять реабілітацію в відділенні. Відділення має змогу обслуговувати діток не тільки Великоберезнянського, а й інших районів області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.