МАЛА УГОЛЬКА. Митрополит Феодор взяв участь в торжествах з нагоди 10-ї річниці прославлення преподобного Іова Угольського

18 вересня Церква Христова вшановує десяту річницю від дня прославлення преподобного Іова (Кундрі) Угольського.

На запрошення Високопреосвященнішого Марка, митрополита Хустського і Виноградівського участь в молитовних торжествах взяв і керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський. 

Владика взяв участь в святій Божественній літургії, перед початком якої було освячено розпис Свято-Димитріївського храму в якому почивають мощі преподобного.

Богослужіння очолив Високопреосвященніший Марк, митрополит Хустський і Виноградівський, якому співслужили: Високопреосвященніший Іларіон, митрополит Донецький і Маріупольський, Високопреосвященніший Антоній, митрополит Бориспільський і Броварський, Високопреосвященніший Іоанн, митрополит Херсонський і Таврійський, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський, Високопреосвященніший Георгій, архієпископ Михайлівський і Кошицький, Високопреосвященніший Єфрем, архієпископ Бердянський і Приморський, Преосвященніший Парамон, єпископ Броннецький, Преосвященніший Сільвестр, єпископ Белогородський та понад сотня священнослужителів.

Велика кількість вірян та духовних чад преподобного зібралися в с. Мала Уголька для того аби єдиними устами та єдиним серцем прославити угодника Божого преподобного Іова Угольського.

Насамкінець, після літургії був звершений молебень перед нетлінними мощами святого після завершення якого була виголошена проповідь.

Текст і фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.