МУКАЧЕВО. Всенічне богослужіння в переддень престольного свята центрального собору

4-го серпня, в переддень престольного свята Мукачівського кафедрального собору на честь Почаївської ікони Пресвятої Богородиці, Високопреосвященніший Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський звершив святкове Всенічне бдіння.

Архієрею співслужило соборне духовенство. Участь у Всенічному взяли також віряни, паломники Мукачева та єпархії.

В кінці богослужіння владика призвав на усіх Боже благословення.

Завтра, 5 серпня керуючий єпархією в цьому ж соборі очолить Божественну літургію. Початок богослужіння о 1000.

ФОТО: Іван ФЕННИЧ

Нагадаємо: В Мукачівському кафедральному соборі знаходиться точна копія чудотворного образу Божої Матері «Почаївська». Ікона розташована, як і в Свято-Успенському храмі Почаївської лаври, над Царськими воротами, в зіркоподібному, сяючому різнокольоровими каменями кіоті.

З історії чудотворного образу: Історія Почаївської ікони Божої Матері сягає середини XVI століття, коли майбутній Константинопольський патріарх Неофіт, перебуваючи на теренах сучасної Тернопільщини, подарував її поміщиці Ганні Гойській, котра прихистила його в своєму помешканні на ночівлю. У 1597 р. чудотворна ікона була передана Почаївській Лаврі. Влітку 1675 року, під час Збаразької війни з турками, за молитвами перед чудотворним образом обитель була врятована від навали татарського хана Нурредина. Ікона дотепер зберігається в Почаївській Лаврі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.