Всеукраїнська Хресна хода з мощами 10-ти святих прибула до кафедрального собору Мукачева

В переддень четверга 10-го тижня після П’ятидесятниці напередодні молитовної пам’яті пророка Іллі (IX до Р.Х.) Всеукраїнська Хресна хода з мощами 10-ти святих цілителів прибула до Мукачівського кафедрального собору на честь ікони Божої Матері «Почаївська».

Після звершеного Всенічного богослужіння перед святинями духовенством собору був відслужений молебень.

Нагадаємо, що в числі мощей святих угодників Божих є нетлінні частиці святого великомученикаі цілителя Пантелеймона, священномученика Антіпа Пергамського, святителя Луки (Войно-Ясенецького) Кримського, святих безсрібників Косьми та Даміана, преподобного Агапіта Печерського, преподобних Даміана та Іпатія Печерських, преподобного Арсенія Каппадокійського та священномученика Іраклідія Кіпрського.

Як раніше й анонсувалося з 31 липня по 3 серпня 2018 року в рамках Всеукраїнської Хресної ходи, яка проводиться з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України в Мукачівській єпархії перебувають мощі 10-ти святих цілителів.

1 серпня, Хресна хода відвідала Мукачівську ЦРЛ, а 31 липня святині перебували в Мукачівському Психоневрологічному диспансері.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.