УЖГОРОД-ДОМБОКИ. Вірники єпархії звершили Хресний Хід до Домбокської жіночої обителі (+ФОТОРЕПОРТАЖ)

Уже традиційно, щорічно в Мукачівській православній єпархії з 12 на 13 липня з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського відбувається Хресний хід вірників з Ужгорода до Свято-Успенського жіночого монастиря с. Домбоки Мукачівського району – з нагоди дня перенесення ікони Божої Матері «Скоропослушниці» на Закарпаття.

Увечері четверга, 12-го липня, у кафедральному Свято-Хрестовоздвиженському соборі м. Ужгорода відбувся молебень за благословенний початок Хресного ходу.

Після цього понад 400 осіб, молодь, сім’ї з маленькими дітками у візочках, люди старшого віку вирушили у благословенну путь. Кожний хто долучився до Ходи вирішив пожертвувати сном, відпочинком, роботою для однієї мети – слави Божої та спасіння своєї безсмертної душі.

Супроводжували учасників Хресного Ходу клірики єпархії.

З безперестанною молитвою на вустах вірники долали кілометр за кілометром, духовно підбадьорювались під час зупинок, зокрема у храмах святого Різдва Богородиці (мікрорайон Дравці) та на честь пророка Іллі (Баранинці).

Після цього вірники о 23.20 вийшли з траси села Баранинці на паралельну, більш безпечну дорогу і далі продовжили безперестанне моління.

Особлива увага під час Хресного Ходу була приділена молитві за мир в державі та захист від лиха рідного Закарпатського краю. При зупинках на молитву також були звершені панахиди за упокоєння загиблих у лихолітті.

У нелегкій дорозі, коли часом кожному із паломників доводилось боротись із власним тілом, сонливістю, не зважати на біль у ногах, відчувається присутність Божої сили, яка надзвичайно допомагає та завдяки якій і вдається пройти шлях. Недарма ж Хресний хід називають молитвою в русі, молебнем в просторі і часі, єднаючим своїх учасників у Божій благодаті.

Загалом вірники за 11 годин здолали відстань орієнтовно в понад 30 км.

Близько 7-ої години ранку, з втомленістю, однак зі справжньою Пасхою в душі і безмежною вдячністю Богу за Його милість, віряни дістались мети пішого паломництва – Домбокської жіночої обителі та її святині ікони Пресвятої Богородиці «Скоропослушниці».

Протягом усього шляху Хресний хід супроводжували автомобілі Національної Патрульної поліції.

Віряни закликають й інших небайдужих брати участь у подібних Хресних ходах для спасіння власної душі. Не зважайте ні на що, не бійтесь, що не витримаєте, відкидуйте сумніви йти чи не йти, не вірте думкам, що не зможете – з Богом людина може все!

Нагадаємо, з благословення правлячого архієрея в Мукачівській єпархії проводяться щорічні Хресні ходи, наймасштабніші з них: до свята ікони Божої Матері «Скоропослушниці» Ужгород-Домбоки Мукачівського р-ну (з 21 на 22 листопада); літній Хресний Хід Ужгород-Домбоки (з 12 на 13 липня); навколо Ужгорода (з 28 на 29 вересня); Хресний хід самим містом Ужгород – від Свято-Воскресенського чоловічого монастиря до скита на вул. Загорській ( серпень); до свята перенесення мощей святителя Миколая Ужгород-Мукачево (з 21 на 22 травня). Окрім того, велика кількість вірників єпархії щороку бере участь у Великому Хресному ході з Кам’янця-Подільського до Почаєва (з 19 до 25 серпня). 

Фото: Ольга ПАЛОШ

та учасників Хресного ходу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.