УЖГОРОД. В Недільній школі при кафедральному соборі відбувся випускний іспит

17 червня, у третю неділю після П’ятидесятниці в Ужгородському Хрестовоздвиженському кафедральному соборі відбувся випускний іспит для старшої підліткової групи.

Після офіційної, екзаменаційної частини дітки ласували смаколиками та пісним тортиком випускників. На протязі червня в екзаменах школи взяли участь 65 дітей різновікових груп.

З історії Недільної школи:

«Від початку заснування общини храму при кафедральному соборі настоятелем, протоієреєм Димитрієм Сидор організовувалися товариства та проходили різні молодіжні зібрання. Серед них діяли: молодіжні товариства собору імені преподобного Мойсея Угрина та преподобного Олексія (Кабалюка), які входили в осередок найпотужніших братств Закарпаття (Мукачівської єпархії).

Так у 1997-1998 рр. в Ужгороді за участі братства собору відбувся міжнародний семінар Всесвітнього молодіжного православного братства “SYNDESMOS” в рамках якого обговорювались актуальні питання Церкви в суспільстві (http://syndesmostemporary.blogspot.com).

З 2004 року з благословення керуючого єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського на постійній основі в соборі почала діяти церковно-приходська Недільна школа для дітей від 4 років. В школі діти вивчають такі предмети: Закон Божий, Біблійна історія Старого та Нового завіту, Літургіка, Катехизис, Етика, Церковнослов’янська мова, Церковний спів, Психологічне здоров’я особистості, також відвідують гурток творчості. Викладають церковні дисципліни викладачі: магістр богослов’я Анна Сидор, Марія Гичка-Сидор, протоієрей Іоанн Фечко та настоятель собору протоієрей Димитрій Сидор. Серед випускників Недільної школи собору є священнослужителі», йдеться про Недільну школу на сторінці собору в мережі https://www.facebook.com.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.