Кожен день – це інший, новий день… Кожен день – це маленьке життя… Кожен день – це події про які ти ще не знаєш, ба навіть не здогадуєшся… Кожен день – це смак життя в простих речах! Кожен день ми різні та водночас − однакові. Кожен день буває для нас гарним і смачним, сумним чи радісним, але це тільки для нас він такий, хоча a priori він є просто день.

Кожен день виходячи з будинку ми не знаємо, які ми туди повернемося. Здорові чи хворі, сумні чи веселі, виснажені чи бадьорі, з радістю чи горем, відкинуті чи прийняті, забуті чи згадані кимось, ображені чи сповнені похвал…

Щодня ми самі є автори того, яким буде цей день для нас. Сам по собі день є чистим, світлим, навіть коли йде дощ чи віє вітер. Ми самі створюємо цей день таким чи іншим. Ми самі «нарізаємо» собі завдання, від яких потім або страждаємо або ж радіємо…

А ще, кожен день – це величезне щастя! Щастя, бо ми є! Когось в цей день не стане з нами назавжди! Ми мало звертаємо на це уваги! Проте, ці миті потрібно цінувати і жити ними щохвилини. Кожен день – це подарунок, нам! Життя − це щось крихке, дорогоцінне, непередбачуване, і кожен день ми повинні його підтримувати в правильному стані душі. Займайтеся кожен новий день тим, що змушує ваше серце битися частіше! Радійте, сповнюйтеся радістю від усвідомлення, що комусь потрібні і корисні в цей день! Скажіть в цей день «ні» тому, що ви не хочете робити!

Цікавим в ключі написаного є і слова Святого Письма. На церковнослов’янській мові вони звучать так: «Итак, не заботьтесь о завтрашнем дне, ибо завтрашний день сам будет заботиться о своем: довольно для каждого дня своей заботы [довлеет дневи злоба его] (Мф. 6,34). В перекладі на українську мову: «Досить кожному дневі своїх турбот». Друзі, памятаймо, що Господь про все піклується і без нас! Ввірьмося і довірьмося Йому! 

І, ще… Нам потрібно дякувати Небу за день! Одного разу мій дуже добрий товариш сказав мені такі слова: «Отче! Поки встає і сідає Сонце у нас є можливість стати кращими і змінити своє життя»! Ці прості філософські слова рівня Артура Шопенгауера мене дуже вразили. На перший погляд в них немає нічого особливого. Подумаєш, слова, як слова, думка − відома… Але, якщо слово Сонце ми напишемо з великої букви. Сонце в значенні Сонце-Христос, то цей вираз набуває зовсім іншого сенсу. Він щодня заради нас дає нам шанс стати ближчими до Нього. Він нам дає сонце, вітер, воду, життя, посмішку… Нам потрібно дуже плекати це!

Будемо, друзі радіти кожному дню! І, не забувайте частіше посміхатися, навіть крізь біль і сльози!

 

1 коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.