«Чому Бог не чує мої молитви?» – священнослужителі Ужгорода відповідали на часте питання вірян

У першу неділю літа, 3 червня, в Свято-Успенському храмі м. Ужгорода (мікрорайон Доманинці) відбулася чергова позабогослужбова зустріч духовенства з вірниками.

Цього разу темою зібрання стало часте питання вірян: «Чому Бог не чує мої молитви?»

Розкривали сутність та надавали відповіді з цієї проблематики священнослужителі – протоієрей Олександр Гук та протодиякон Олександр Онисько.

Також долучився до обговорення теми і настоятель храму – протоієрей Іван Кемінь.

Опісля розгорнутої лекції присутні ставили запитання щодо правильності, форми і обставин молитви до Бога.

Більше годинна розмова духовенства з вірниками принесла чимало користі, адже кожен почерпнув для себе нову інформацію, життєві приклади та здобув можливість для роздумів.

Завершилася зустріч, традиційно, молитвою.

Протоієрей Олександр ГУК, кандидат богослов`я:

– Вважаю, що такі зустрічі дуже потрібна справа і для мирян, і для священиків. Люди мають відчувати свою присутність у церковному просторі, який включає й історію, богослів`я, богослужіння і загалом цілісність, яку кожна віруюча людина має сприймати. Цей захід вдався, оскільки ми цю цілісність якби показали, наскільки можливо в наш непростий час. У майбутньому це принесе гарні духовні плоди.

Протодиякон Олександр ОНИСЬКО, голова Єпархіального відділу у справах сім`ї:

– Хотілося донести до людей основні моменти, через які Господь дійсно почує нашу молитву і ми отримаємо відповідь на неї. Богоугодне життя, смирення, терпіння в поєданні з невідступністю – основні три фактори почутої молитви.

Відзначу, що в силу тих чи інших причин люди заскнівають у своїй традиційній церковності – прийшов до храму, поставив свічку, подав записку і на цьому все.  А ці позабогослужбові зустрічі дають можливість пробудити в людях живу духовність, щоб вони відкрили свої розум і серце до Бога та знайшли живу віру. 

 Фото: Ольга ПАЛОШ

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.