Древня Мукачівська обитель молитовно вшанувала свого небесного покровителя

22 травня, в день молитовної пам’яті перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая, архієпископа Мир Лікійських в Барі (1087) у вівторок 7-го тижня після Пасхи, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі.

Керуючого єпархією зустрічала настоятелька обителі ігуменя Єпистимія (Щербан).

Архієрею під час Божественної Літургії співслужило понад 60 священнослужителів різних чернечих обителей та благочинь єпархії.

Цього дня до древньої святої обителі на свято також прибули кілька Хресних Ходів з різних сіл та міст Мукачівської єпархії.

За богослужінням була піднесена посилена молитва за мир в Українській Землі. Під час літургії священнослужитель кафедрального Хрестовоздвиженського собору м. Ужгород, протодиякон Михайло Русин архієреєм був рукоположений в сан ієрея, а випускник Одеської духовної семінарії, Константин Торопигін в сан диякона.

Після богослужіння тисячі вірян разом зі своїм архіпастирем звершили Хресний хід довкола центрального храму обителі з уставним читанням Євангелія.

На завершення, перед входом до головного храму Владика привітав всіх присутніх священнослужителів, ігуменю Єпистимію (Щербан) та насельників монастиря з престольним святом і звернувся до всіх з архіпастирським словом. 

Окремо Владика висловив щиру подяку вірникам з Ужгорода, які 40 кілометрів пішки крокували Хресної ходою до древнього Свято-Миколаївського жіночого монастиря.

В кінці архіпастир призвав на усіх Боже благословення.

ФОТО: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.