КОСТРИНО-КИЇВ. Віряни Покровського монастиря вклонилися святиням столиці України

З 18 по 20 травня по благословенню керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора віряни Свято-Покровського чоловічого монастиря села Кострино, що на Великоберезнянщині здійснили паломницьку поїздку до святих місць Києва.

Ініціатором та гідом поїздки став намісник Костринської обителі, архімандрит Філіп (Тюх). 

Під час поїздки поламники вклонилися святиням Києво-Печерської Лаври, відвідали Свято-Введенський чоловічий монастир, де знаходиться чудотворна ікона Божої Матері «Призри на смирення». Крім того віряни вклонилися святиням Свято-Іонинського чоловічого монастиря, де знаходяться мощі преподобного Іони Київського, а також побували в Свято-Покровському Голосіївському чоловічому монастирі та помолилися біля мощей преподобної Софіі Київської, які є в Свято-Покровському жіночому монастирі.

Відмітимо також, що це не перша поїздка вірян обителі до святинь. Не так давно в період Великого посту, а саме 8 березня, паломники з Костринського монастиря відвідали святині Закарпаття. 

Тоді віряни вколинился святиням Хустської та Мукачівської єпархій. Зокрема були відвідані такі монастирі: с. Мала Уголька (мощі преподобного Іова Угольського), Свято-Успенський жіночий монастир в с. Угля, Свято-Вознесенський жіночий монастир в с. Чумальово, Свято-Іоанно-Богословський жіночий монастир села Копашнево, Свято-Миколаївський чоловічий монастир в с. Іза (мощі преподобного Олексія Карпаторуського сповідника), та Свято-Миколаївський жіночий монастир міста Мукачево.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.