У всіх куточках Мукачівської єпархії звершені заупокійні панахиди, мітинги-реквієми, зустрічі з ветеранами – до Днів примирення та перемоги

До Дня пам’яті і примирення (8 травня) та 73-ої річниці перемоги над нацизмом (9 травня), з благословення керуючого єпархією Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського в усіх благочиннях єпархії було звершено заупокійні богослужіння, панахиди, мітинги-реквієми за спочилими воїнами Другої світової війни та загиблих героїв сучасності.

Священнослужителі закликали співвітчизників молитись за упокій усіх, хто загинув на полях боїв та берегти мир.

До Вашої уваги огляд згаданих заходів, які висвітлені духовними отцями на сторінках соцмережі “Facebook”.

***

7 травня до Дня примирення у селі Приборжавському Іршавського району відбувся мітинг-реквієм, святковий концерт, радісне спілкування молоді села із ветераном Сабадош Іваном Васильовичем, молитва за воїнів та мир в Україні. Настоятель Свято-Покровського храму – протоієрей Олександр Ряшко.

***

8 травня, у День пам`яті та примирення, біля пам’ятника спочилим воїнам у селі Брід Іршавського району було відслужено заупокійну літію. Панахиду відслужив настоятель Свято-Михайлівського храму – протоієрей Василій Данча.

Разом з ним молилися: голова Брідської сільської ради Лендєл Надія Миколаївна, парафіяни храму, керівництво, вчителі та діти Брідської ЗОШ.

Після літії о.Василій звернувся до присутніх зі словом проповіді, в якій наголосив: “Ми завжди повинні пам’ятати тих, хто загинув заради нас”.

***

8 травня, День пам’яті та примирення, в с. Тибава Свалявського району відзначили молитвою. Біля пам’ятної стели загиблим воїнам звершили поминальну панахиду за спочилими односельцями-ветеранами. Настоятель Свято-Георгіївського храму – протоієрей Андрій Егрешій.

***

Вшанування пам`яті Дня перемоги та примирення звершилося і біля обеліска в селі Родниківка Свалявського району. Настоятель Свято-Михайлівського храму – протоієрей Володимир Воронич.

***

9 травня відбулася поминальна панахида за спочилими воїнами Другої світової війни на приході на честь ікони Божої Матері “Почаївської” м.Ужгорода, яку звершив настоятель протоієрей Василій Алексій. Разом з прихожанами помолилися за душі всіх полеглих тих років війни, й сучасності. В кінці присутні отримали приготоване коливо в пам’ять всіх померлих.

∗∗∗

Шануючи пам’ять про загиблих героїв, у селі Бакош (Свобода) відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Про це йдеться на офіційній сторінці https://www.facebook.com Берегівської районної державної адміністрації.

Участь в урочистих заходах взяли: заступник голови райдержадміністрації: Федір Бімба, представники управління соціального захисту населення, відділу культури і туризму, учасники АТО, голови ветеранських організацій району та громадські активісти.

Молитовне вшанування загиблих героїв звершив настоятель Свято-Михайлівського храму с. Бакош, протоієрей Михайло Русинка.

В ході меморіальних заходів відбулася панахида за загиблими у війні та покладання квітів до пам’ятного знаку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.