Чергова зустріч сімейного клубу в Ужгороді: “Справжня любов не тотожня вседозволеності та безнаказаності”

29 квітня, в Неділю 3-ю після Пасхи, ввечері в храмі святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Франциського відбулась чергова сімейна зустріч на тему: “Роль батьків у вихованні дитини”.

Теплу і затишну бесіду з сім’ями провели настоятель храму, голова Місіонерського відділу єпархії – протоієрей Віктор Палош та голова Сімейного відділу єпархії – протодиякон Олександр Онисько.

Зокрема, в ході активного обговорення було відмічено наступне, що у формуванні особистості дитини, ключову роль відіграють батьки, більше того їх взаємовідносини формують клімат виховного процесу та є визначальними у власне процесі виховання як такому. Тобто власний приклад та взаємна любов батьків є прерогативою ефективного виховного процесу.

Також, було розглянуто процес виховання у призмі Святого Письма, де з одного боку Господь закликає строго виховувати дітей: “Наказуй сина твого, і він дасть тобі спокій, і принесе радість душі твоїй”(Притч. 29-17), а з іншого закликає до розсудливості і благорозуміння :  “I ви, батьки, не роздратовуйте дiтей ваших, а виховуйте їх у вченнi i наставляннi Господньому.”(Еф 6-4).

Священнослужителі, також звернули увагу присутніх на правильне розуміння любові до дитини, а саме справжня любов не тотожня вседозволеності та безнаказаності, що напревиликий жаль в сучасному суспільстві досить часто сплутується і підмінються, як результат виховуємо “божків”, які не готові до справжнього життя, зневажають старших ведучи аморальний спосіб життя.

Розглянуто також типову ситуацію сьогодення, коли батьки віддають більше уваги одній з дітей, іншого при тому не помічаючи, залишаючи без уваги, тобто є любимчики і просто діти. В ідеалі така ситуація є неприпустимою в сім’ї, де є жертовна любов до всіх без виключення дітей, заради того, щоб уникнути синдрому неповноцінності в інших. Такий приклад нам показує сам Господь, який хоче всім спастись і в розум істини прийти і любить одинаково як грішників так і праведників.

Нагадаємо, що сімейні зустрічі з благословення високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського відбуваються щомісяця в храмі Святителя Іоанна в Ужгороді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.