ЖДЕНІЄВО. Звершено молебень в каплиці над цілющим джерелом в честь Похвали Божої Матерi

24 березня, в суботу п’ятого тижня Великого посту в день Похвали Пресвятої Богородиці в чарівній  Воловеччині з благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського звершено молебень в капліці на честь Похвали Божої Матерi, яка знаходиться над цілющим джерелом в с. Жденiево, що на Воловеччині.

Участь в водосвятному молебні взяло чернецтво та духовенство Воловеччини. Зокрема: намісник чоловічого монастиря на честь ікони Божої Матері “Казанська”, архімандрит Корнілій (Маскаль), намісник чоловічої обителі на честь Успіння Пресвятої Богородиці, архімандрит Іов (Маланка), чернецтво вказаних монастирів та духовенство Воловецького благочиння.

Після звершеної молитви отці окропили присутніх вірян святою водою та призвали на всіх Боже благословення.

Нагадаємо, що каплиця було освячена керуючим єпархією, владикою Феодором, 16 травня 2014 року. Святиня була побудована за підтримки керівництва Управління ДСНС України у Закарпатській області.

Взагалі Закарпаття віддавна славиться лікувальними водами. Найвідомішими цілющими джерелами сьогодні є: джерело  Нанківської ікони Божої Матері у Свято-Миколаївському чоловічому монастирі в c. Іза Хустського району, цілюще джерело біля монастиря Різдва Богородиці с. Липча Хустського району, ще одне джерело є біля Серафима-Саровського жіночого монастиря в с. Приборжовське Іршавського району.

Детальніше про подію освячення каплиці читайте в матеріалі:

На Закарпатті освятили джерело та капличку на честь Похвали Пресвятої Богородиці (+ФОТО)

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.