УЖАНСЬКА ДОЛИНА. Архіпастирський візит до Свято-Покровського монастиря села Кострино

14 березня, у середу четвертого тижня Великого посту, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський з архіпастирським візитом відвідав Свято-Покровський чоловічий монастир села Кострино, що на Великоберезнянщині. 

Як відомо, даний храмовий комплекс є пам’яткою церковної архітектури 1645 р. Загалом на території Великоберезнянського району діють три чернечі обителі: Свято-Покровський чоловічий монастир в с. Кострино, Свято-Володимирівський чоловічий монастирі в с. Сухий та Свято-Троїцький жіночий монастир в с. Буківцьово.

Погожого ранньовесняного дня, у високогірній місцині Березнянщини, свого архіпастиря разом із вірниками зустрічав намісник обителі – архімандрит Філіп (Тюх).

Його Високопреосвященству під час літургії Передосвячених Дарів співслужило духовенство єпархії, зокрема й Великоберезнянського благочиння.

Особливо посиленою була молитва за мир та спокій в Українській державі.

Прикрашав великопосну літургію спів хору священиків єпархії.

Наприкінці владика звернувся до присутніх зі словом проповіді, а також висловив подяку наміснику обителі – архімандриту Філіпу (Тюх) з братією, за понесені ними пастирські труди.

Насамкінець архієрей призвав на усіх Боже благословення.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Нагадаємо, що 25 листопада 2017 року в даній чернечій обителі була встановлена традиція пов`язана зі вшануванням молитовної пам’яті святителя Іоанна Милостивого, патріарха Олександрійського. Для поклоніння вірників архієпископ Феодор доставив частину мощей святителя, які з 2011 року зберігаються  в Мукачівському кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері “Почаївської” і які були вперше вивезені за межі собору. Відтак щорічно, 25-го числа останнього місяця осені, до Костринської чернечої обителі доставлятиметься частка мощей даного святого.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.