УжНУ. Священнослужителі Мукачівської єпархії отримали дипломи магістрів

З благословення високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського чотири священнослужителі Мукачівської Православної єпархії, після успішно складених вступних випробувань влітку 2016 року в Ужгородському національному університеті − стали студентами вибраних факультетів та спеціальностей.

Після успішно захищених магістерських робіт священики в грудні 2017 року та лютому 2018 отримали відповідні кваліфікаційні дипломи.

Отже, випускниками різних факультетів та кафедр УжНУ стали: протоієрей Віктор Палош, голова Місіонерського відділу, настоятель храму на честь святителя Іоанна Шанхайського і Сан-Францисського (Філологічний факультет, кафедра журналістики), протоієрей Олександр Монич, голова Інформаційного відділу, вчений секретар Богословсько-історичного науково-досліного центру імені архімандрита Василія (Проніна) та протоієрей Василій Керецман, голова Молодіжного відділу та відділу Інноваційних проектів (факультет Історії та міжнародних відносин, кафедра Історії України), а також протоієрей Тарасій Русин, заступник голови Місіонерського відділу єпархії, настоятель Свято-Іллінського храму в с. Ратовці Ужгородського району (Інженерно-технічний факультет, кафедра міського  будівництва і господарства).

Так званий перехресний вступ в провідний вищий навчальний заклад краю для отримання освіти спеціаліста чи магістра на основі здобутого в духовних закладах України бакалаврського ступеню за суміжною спеціалізацією став можливим завдяки сприянню архімандрита Євфросина (Білаш), заступника декана з Міжнародних зв’язків юридичного факультету.

Сьогодні студентами факультету Історії та міжнародних відносин УжНУ завдяки перехресному вступу є також ще два священики Мукачівської єпархії: благочинний міста Ужгорода, настоятель Свято-Троїцького храму (Боздошський парк), протоієрей Володимир Гуй та настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Почаївська”, протоієрей Василій Юрина.

Нагадуємо, що відповідно до Закону України «Про вищу освіту» та постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 р. за № 652 «Про державне визнання документів про вищу духовну освіту, наукові ступені та вчені звання, виданих вищими духовними навчальними закладами» після проходження процедури державного визнання зазначених документів є можливим також отримання відповідних сертифікатів бакалавра та магістра теології.

Детально ознаймитися з відповідною інформацією можна в матеріалах Учбового комітету при Священному Синоді Української Православної Церкви, а також публікаціях нашого ресурсу:

Визнання документу про вищу духовну освіту

Визнання документів про вчене звання та науковий ступінь

ВАЖЛИВО. Ужгородський національний університет визнаватиме дипломи про вищу духовну освіту!

Уряд вніс зміни до процедури державного визнання документів про вищу духовну освіту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.