УЖГОРОД-ГРУШЕВО-ДРАГОВО-УГЛЯ-ДУБРІВКА. Десятки вірян та дітлахів відвідали святині Срібної Землі

У дні Великого посту,  2-4 березня з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського дві групи з десятками вірян та дітлахів з парафій Ужгородських храмів відвідали чернечі обителі Закарпатського краю.

Участь в поїздці взяли прихожани Свято-Тройцького храму (Боздошський парк) та храму на честь Всіх Святих (вул. Легоцького). Супроводжували групи паломників: благочинний м. Ужгорода, голова Пенітенціарного відділу Мукачівської єпархії, протоієрей Володимир Гуй та голова Інформаційного відділу Мукачівської єпархії, клірик храму на честь Всіх Святих, протоієрей Олександр Монич.

Віряни відвідали святині двох єпархій:  Хустської та Мукачівської. Зокрема, це були такі чернечі обителі краю, як: Грушівський Свято-Архангело-Михайлівський чоловічий монастир Тячівського району, Свято-Предтеченський чоловічий монастир в с. Бедевля Тячівського району, Свято-Архангело-Михайлівський монастир в с. Драгово-Забрідь Хустського району, Свято-Вознесенський жіночий монастир в с. Чумалево Тячівського району, Свято-Успенський жіночий монастир в с. Угля Тячівського району, Свято-Димитріївський храм в с. Мала Уголька Тячівського району, де почивають мощі преподобного Іова (Кундрі), Свято-Успенський жіночий монастир с. Домбоки Мукачівського району, Свято-Іоанно-Богословський чоловічий монастир в с. Сільце, Свято-Іоанно-Предтеченьский жіночий монастир с. Дубрівка Іршавського району,  жіночий монастир Різдва Пресвятої Богородиці  в с. Липча Хустського району, Свято-Миколаївський чоловічий монастир в с. Іза-Карпутлаш де почивають мощі преподобного Олексія (Кабалюка), Свято-Серафимівський жіночий монастирь в с. Приборжавське Іршавського району, Свалявський Свято-Кирило-Мефодіївський жіночий монастирь та Красногорський чоловічий монастир, що в м. Мукачево.

В Грушівському монастирі обидві групи паломників зупинилися на ночівлю, а зранку під час суботнього та недільного богослужіння всі дітки та дорослі причастилися святих Христових Тайн. Всього участь в паломництві взяли 39 дітей та 49 дорослих вірян.

«Кожне паломництво до святинь є неповторним. Щоразу в цих поїздках ми вчимося, вдосконалюємося, починаємо бачити себе. Бачити “з боку”. З боку… − Євангелія! В чернечих обителях Закарпаття ми маємо можливість зустрітися ще раз, а можливо хтось і вперше з Христом. Цій містичній зустрічі тут сприяє все. Природа, богослужіння, відверта простота ченців та черниць. Їхні очі, котрі відлунюють Небо є найкращою проповіддю про Бога на землі» − відмічають священнослужителі.

Вклонившись святиням й долучившись до монастирських богослужінь, духовно підбадьорившись і отримавши задоволення від нерукотворної живописної краси Закарпатського краю, паломники Ужгорода з вдячністю Богу повернулись додому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.