Хай Янголятко почує світ! У півторарічного Дениски – сенсоневральна глухота

Днями до редакторів Інформаційного відділу Мукачівської єпархії звернулися батьки півторарічного Дениса Салія зі Сміли Черкаської області. Їхньому сину лікарі поставили діагноз: сенсоневральна глухота. Вилікувати її неможливо, але можна компенсувати слух шляхом вживлення кохлеарного імплантату. Потрібна операція дороговартісна і сім’я не в силах її оплатити, вартість в Україні – 756 000 грн.

“Ми знаємо, що для вас наша сім’я – просто одна із тисяч, які просять про допомогу. Але для нас наша історія одна. Наша дитина зовсім нічого не чує. Хоч на зовнішній вигляд з вушками все в порядку, та проблема знаходиться в середньому вусі, у равлику, нервові волоски на слуховому нерві не працюють, не можуть передавати звук до мозку. Сучасна медицина не може дати відповідь, у чому причина. Але для нас це тепер страшний факт. Від самого народження ми помічали, що Денис не реагує на голосні звуки, але списували це на його спокійний темперамент, адже на ім’я, як нам здавалось, він хоч і через раз, але відгукувався й реагував на різні брязькальця, пищалки. А ще був досить гарний лепіт, який у глухих діток відсутній: ма-ма-ма, ба-ба-ба, да-да,да, ам-ам, бу-бу.
Коли Дєні виповнився рік, ми почали переживати, що він нас не розуміє, не виконує звичайних  команд – скажімо, принести м’ячик. Відразу вирішили сходити до лікаря. Через довгих трьох місяців дізналися діагноз.
Сказати, що світ перевернувся, не сказати нічого… Здавалося, що життя закінчилося й просвіту вже не буде ніколи. Ми з чоловіком весь той день були як в тумані, не хотілося жити. Тисячі ножів роздирали батьківське серце. Здавлювало душу.
Наш синочок, наш життєрадісний Дєнічка, ще поки не розуміє, що він не чує, а всі скрізь і чують, і розмовляють, але зовсім скоро почне розуміти, і це страшно.  Потрібна
операція дороговартісна і ми не в силах її оплатити, її ціна 756000 грн. в Україні. Нещодавно ми побували на консультації в Італії. Сума операції з реабілітацією – 20 тисяч євро. Це просто космічна сума, яка лякає. Нас живе в невеликому будинку на околиці Сміли Черкаської області – чотири покоління. Ми з чоловіком виховуємо ще старшого сина – школяра. Ми – звичайна українська середньостатистична сім’я, яка не має значних заощаджень, автомобіля, нерухомості і нічого цінного, що могли б продати. Живемо на чоловікову зарплату та  допомогу по догляду за дитиною. І ми були цілком щасливими цим. Поки в дім не постукала біда, до якої ми були зовсім не готові.
В ЛОР-інституті ім.Коломийченка нас поставили в чергу на операцію за бюджетні кошти, але черга майже не рухається, а час невпинно біжить, ми в черзі за номером 379. Минулого року 50 діткам зробили таку операцію. Однак провести її необхідно якомога раніше, як кажуть лікарі, до лінгвіального періоду, тобто до того, як дитина почне говорити, інакше її результати будуть малоефективними, ділянки в мозку просто не сприйматимуть мову.
Усе, що ми змогли позичити – ми позичили і тепер перепозичаємо та віддаємо. За 70 000 позичених гривень придбали слухові апарати, в яких дитина ходитиме до операції. Ми так віримо в те, що з коштами на операцію допоможете саме ви! Ми вже збираємо кошти за допомогою соціальних мереж та засобів масової інформації. Нами вже зібрано більше 100 тисяч гривень, і ця сума щодня росте. Однак нам конче необхідно прискорити процес – операцію лікарі радять провести вже до червня 2018 року”, – зазначає в листі мама Олена Мостова.

Просимо всіх небайдужих долучитися до допомоги по збору коштів на операцію маленькому Дениску!

Сторінка у мережі Фейсбук: https://www.facebook.com/yangolyaD/

Телефон мами: 380630760450 (Олена Василівна Мостова). Допомога потрібна – Салію Денису Ігоревичу.
М. Сміла Черкаської області

Номер картки в Приватбанку: 4149497870202530.
Card number in Privatbank: 5168757342331172 – € (Mostova Olena Vasylivna)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.