УЖГОРОД. Архіпастирські відвідини Установи виконання покарань №9 в день покровительки ув’язнених

4 січня, в четвер 31-го тижня після П’ятидесятниці, в день молитовної пам’яті великомучениці Анастасії Узорішительниці (біля 304), керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив перше архієрейське богослужіння в 2018 році – в Установі виконання покарань №9, що в м. Ужгород.
В день Ангела в’язниці свято прийшли розділити священнослужителі Мукачівської єпархії, ув’язнені та численні богомольці.
Зустрічав архіпастиря благочинний міста Ужгорода, голова Пенітеніціарного відділу Мукачівської єпархії, настоятель храму на честь святої Анастасії Узорішительниці – протоієрей Володимир Гуй.
Оспівував богослужіння хор священиків єпархії.
Взяв участь у богослужінні й міський голова Ужгорода Богдан Андріїв.
Чимало ув’язнених цього дня долучились до Таїнств Сповіді та Причастя.
Після богослужіння архієрей звернувся зі словами втішення та настанови до присутніх осіб, що перебувають під заключенням. Крім того, священнослужителі заспівали колядки для утриманців.
У свою чергу, начальник УВП №9 ДПС України у Закарпатській області Василь Анталовський подякував владиці за архіпастирський візит до установи заключення ув’язнених.
Відтак владика разом зі священиками та керівництвом УВП відвідав засуджених, які утримуються на максимальному рівні безпеки. Засудженим до довічного позбавлення волі владика надав Боже благословіння та новорічно-різдвяні подарунки.
 
Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.