10 справ, які потрібно встигнути зробити до Різдва

365 днів промайнули, як один день. Час летить. Летить стрімко і безповоротно. У цьому динамічному світі ми повинні розуміти, що як співається в одній з пісень: «время невозможно повернуть назад и время ни на миг не остановиш». Через кілька днів вже будемо писати всюди «2017», а це означає, що знову нам прийдеться перелаштовуватись на щось нове.

Як би ми не хотіли, але нинішній рік – минає. Цей рік був різним, але загалом ми стали доросліші і черговий рік нас зробив більш витривалішими. Багато зроблено, усвідомлено.

Ніхто не береться загадувати і прогнозувати, як буде далі. Чому? Тому, що все в руках Бога. Попри усі труднощі у країні, попри усі особисті негаразди і нескладені пазли, нам треба йти далі. Жити своїм життям, цінувати себе і близьких, радіти добру і намагатися його примножувати.

m-church.org.ua теж трохи здивований такою швидкоплинністю часу, але все-таки, має для читачів список справ, які точно ще можна встигнути зробити до Різдва.

tty3uktsgig11. Відвідайте батьків. Ми часто настільки «завантажені» роботою і справами, що немає ні хвилини для тих, хто нас народив. Отож, навідайте, тих, хто вам може сказати слово «сину», чи то «доню». Вони завжди нас чекають. А якщо рідних уже нема поряд, є чиїсь бабусі-дідусі, які через життєві обставини залишились без родин. Вони точно вам будуть щиро раді.

h4sh88ewqc412. Візьміть участь в таїнствах Сповіді та Причастя. Різдво – це свято не стола, а душі. Подбайте про неї.

eating-from-hands-00113. Зробіть добру справу. Напишіть свою історію добра. Найкращим подарунком для маленького Іісуса буде Ваша добра справа комусь. Нехай вона буде прихована від інших. Не афішуйте її. Чи задумувались ми коли-небудь, як часто ми творимо добро для інших? Насправді щоб робити добро не обовʼязково допомагати великими коштами дитячим будинкам чи лікарням (хоча це також хороша ідея, на жаль не всім під силу). Багатьом відома приказка: хочеш змінити світ – почни з себе. От в цьому випадку якраз дуже доречно до неї дослухатись. Якщо кожен з нас почав би робити, хоч і маленькі, зате добрі, справи, то міг би підмітити, що люди навколо привітні і дедалі частіше посміхаються. А інколи буває й таке, що ідеї добрих справ самі знаходять тебе. Не забувайте: “Добро починається з тебе”. І ще. Добрих справ багато не буває!

qmzpfqssy-c14. Простіть кривдників своїх. Важко жити з болем, але є рецепт, як можна позбути того, що нам заважає любити. Це прощення. У кожного є свої «неприятелі». Простіть їх і побачите, що життя може бути іншим.

038gpm-igqw1

5 . Купіть собі книжку. В наш час читання є тільки віртуальним: через планшет, ред-бук, гаджити. Проте спробуйте купити живу книгу про щось добре і прочитати її. Можливо це буде книга, яку ви давно хотіли прочитати.

img_97471

6. Обміняте цигарку на цукерку. Просто підійдіть до когось, або якщо самі палите спробуйте замінити цигарку на цукерку.

hg1ht4abfds1

7. Посміхніться! Подаруйте комусь просто посмішку і нехай цей день буде для Вас днем «спонтанного прояву добра».

hdoboi-org-504821

8. Виділіть хоч годинку-дві для себе. Для чого? Аби подумати про рік, що минає, і окреслити якісь мрії-плани на рік прийдешній. Визначіть, яким для вас особисто був 2016-й і, у будь-якому випадку, подякуйте Богу за все: хороше і не дуже, те, що навчило вірити у добро і те, що дало уроки на майбутнє.

107401342_5218894_________________________________________________________________________1

9. Приділіть час сімʼї. Стаючи дорослішими, ми часто на жаль забуваємо, що в нас взагалі то є жінка, діти. Ми їх бачимо щодня, але майже не спілкуємося з ними. Спробуйте один день присвятити сімʼї.

4286232_large1

10. Подякуйте Богу за все у Вашому житті. Дякувати часто буває важко, але це зробити потрібно. Потрібно, бо через подяку ми виражаємо любов до Неба і смиряємося з тим, що відбувається в нашому житті з нами.

Фото з мережі

Протоієрей Олександр Монич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.