«Ходить світом доброта Миколая» – радість від свята Миколая настільки велика, що її неможливо описати… У ці передсвяткові дні дітлахи Мукачівської єпархії разом зі священнослужителями з благословення архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора, діляться цією радістю з іншими у різноманітних соціальних закладах.

У переддень усіма улюбленого свята, 18 грудня, уже за щорічною традицією, вихованці Недільної школи Свято-Троїцького храму м. Ужгорода (настоятель – благочинний міського Ужгородського благочиння – протоієрей Володимир Гуй), разом зі священнослужителями низки відділів єпархії завітали до Медико-соціального реабілітаційного центру “Дорога життя” – щоби привітати недужих діточок зі святом Миколая.

Коли здорове підростаюче покоління вітає своїх ровесників, але які мають серйозні проблеми зі здоров’ям – важко втримати сльози. Подарунки, іграшки, солодощі, фрукти, печиво, чай, тістечка тощо, які підготували прихожани згаданого храму та добродійники – вже в руках діточок з різними вадами.

“Вихованці Недільної школи особисто дарують солодкі пакунки, вітають і спілкуються з дітками з обмеженими можливостями. Нашим здоровим дітям це дуже цікаво, але головне, що в цьому є внутрішня користь для них же. Адже вони, таким чином, бачать, що у світі є проблеми й хвороби та із цим потрібно вміти змиритися. Подібна волонтерська діяльність привчає дітей до милосердя й розуміння того, що ближнім треба допомагати, тим більше людині, яка має проблеми зі здоров’ям”, – зазначив протоієрей Володимир Гуй, благочинний міста Ужгорода.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.