Напередодні  Міжнародного дня людей із інвалідністю, який відзначається 3 грудня, в Ужгороді в обласній філармонії на підтримку діяльності медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» Заслужений академічний Закарпатський народний хор дав благодійний концерт.

Підтримати «Дорогу життя», його колектив та підопічних до філармонії прийшло дуже багато людей, зала була переповнена. У фойє можна було придбати вироби вихованців, різні сувеніри: різнокольорові свічки, розфарбовані кошики, мило ручної роботи, декоровані пляшки тощо. Усі кошти – на потреби центру, кожен міг зробити і просто пожертву для підтримки закладу.

Під час заходу до присутніх осіб з обмеженими можливостями з теплими словами звернулися представники влади, зокрема заступник Ужгородського міського голови Ігор Фартушок, художній керівник Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук, безпосередньо керівник медико-реабілітаційного центру «Дорога життя» Олег Кириленко та інші.

З благословення керуючого Мукачівською православною єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського підтримати людей з особливими потребами на захід прийшли й священнослужителі єпархії. А саме благочинний міста Ужгорода, голова Єпархіального відділу пастирської опіки Пенітенціарної системи – протоієрей Володимир Гуй, голова Місіонерського відділу протоієрей Віктор Палош, священнослужителі міста Ужгорода – протоієрей Віталій Тереняк, протоієрей Максим Журавель та інші.

У слові звернення до присутніх, отець Володимир Гуй, відзначив особливе душеспасительне значення певних тілесних чи розумових обмежень за час земного життя та побажав особам з інвалідністю ніколи не втрачати довіри до Бога.

Завершилося свято спільним виконанням разом з артистами хору «Молитви за Україну».

За матеріалами http://zakarpattya.net.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.