Звершилися Хресні ходи з Ужгорода й Мукачева до Домбокської чернечої обителі (+ФОТО)

Як ми й анонсували, з нагоди вшанування ікони Божої Матері «Скоропослушниця»  з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського в єпархії відбулися два багатолюдні Хресні ходи – з Ужгорода й Мукачева до Свято-Успенського жіночого монастиря с. Домбоки Мукачівського району.

Увечері вівторка, 21-го листопада, у кафедральному Свято-Хрестовоздвиженському соборі м. Ужгорода відбувся молебень за благословенний початок Хресного ходу. Його звершило духовенство міста над Ужем на чолі з настоятелем собору протоієреєм Димитрієм Сидором.

Після цього майже 500 осіб, молодь, сім’ї з маленькими дітками у візочках, люди старшого віку вирушили у благословенну путь.

Супроводжували учасників Хресного Ходу священнослужителі єпархії: духівник Свято-Троїцького жіночого монастиря с. Буківцьово Великоберезнянського району ієромонах Рафаїл (Король), братія Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря – намісник архімандрит Марк (Куштан), ієромонах Кіріон (Ковач) та інші.

Вірники долали кілометр за кілометром, духовно підбадьорюючись під час зупинок, зокрема у храмах святого Різдва Богородиці (мікрорайон Дравці) та на честь пророка Іллі (Баранинці).

Зважаючи на те, що протягом всієї ночі йшов дощ, братія Свято-Воскресенського монастиря забезпечувала паломників теплим чаєм.

Особлива увага в Хресному ході була приділена молитві за мир в державі та захист від лиха рідного Закарпатського краю.

Протягом усього шляху паломників супроводжували автомобілі Національної Патрульної поліції.

З втомленістю, однак зі справжньою Пасхою в душі і безмежною вдячністю Богу за Його милість віруючі рано-вранці (ще до 7 ранку) дістались мети пішого паломництва – Домбокської жіночої обителі та її святині ікони Пресвятої Богородиці «Скоропослушниці».

А вже безпосередньо в самий день свята, вранці 22 листопада, з міста Мукачева був звершений ще один Хресний хід до Свято-Успенського жіночого монастиря – з кафедрального собору на честь Різдва Божої Матері (мікрорайон Росвигово).

Віряни та духовенство єпархії на чолі з протоієреєм Сергієм Шаховим, настоятелем Свято-Духівського храму міста, звершили молитовний путь на святкове архієрейське богослужіння.

Фото учасників Хресних ходів

Нагадаємо, з благословення правлячого архієрея в Мукачівській єпархії проводяться щорічні Хресні ходи, наймасштабніші з них: до свята ікони Божої Матері «Скоропослушниці» Ужгород-Домбоки Мукачівського р-ну (з 21 на 22 листопада); літній Хресний Хід Ужгород-Домбоки, Мукачево-Домбоки (з 12 на 13 липня); навколо Ужгорода (з 28 на 29 вересня); Хресний хід самим містом Ужгород – від Свято-Воскресенського чоловічого монастиря до скита на вул. Загорській (серпень); до свята перенесення мощей святителя Миколая Ужгород-Мукачево (з 21 на 22 травня). Окрім того, велика кількість вірників єпархії щороку бере участь у Великому Хресному ході з Кам’янця-Подільського до Почаєва (з 19 до 25 серпня). 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.