УЖГОРОД-КИЇВ. Вихованці родинного будинку «Нова сім’я» побували в Києво-Печерській Лаврі та виступили перед семінаристами

Упродовж двох днів, 18 і 19 листопада, вихованці родинного будинку сімейного типу «Нова сім’я» у супроводі директорки Валентини Червоноокої перебували в місті Києві, представляючи таланти й здібності, даровані Творцем, загалу столиці.

Як відомо, даний заклад соціального значення знаходиться під опікою духовенства Мукачівської православної єпархії. Керуючий єпархією, архієпископ Мукачівський і Ужгородський особисто дбає, аби діти та молодь родинного будинку були максимально залучені до соціуму і отримували належну духовну підтримку.

З благословення Його Високопреосвященства й відбулася дана поїздка до святинь Києва. Від кліриків єпархії супроводжував склад 25-ти дітей-сиріт протоієрей Максим Журавель, священнослужитель Ужгородського Свято-Хрестовоздвиженського кафедрального собору.

Першого дня перебування в столиці, вихованці «Нової сім’ї» за сприяння засновника Міжнародного благодійного фонду Архангела Михаїла, що в м. Києві, диякона В’ячеслава Павліва, взяли участь у Міжнародному фестивалі-конкурсі мистецтв “Соняшник”, на якому здобули всі 1-ші місця та два “Гран-Прі”.

Уже в неділю вранці, юнь долучилася до Божественної літургії в Києво-Печерській Лаврі, взявши участь в Таїнствах Сповіді й Причастя.

Після богослужіння вихованці отримали благословення та солодкі подарунки від Митрополита Бориспільського і Броварського Антонія, керуючого справами УПЦ, ректора Київської Духовної Академії і Семінарії.

А в післяобідню пору, після підживлення смачною трапезою, талановите підростаюче покоління виступило з музичними та художніми номерами перед семінаристами у стінах КДАіС.

Завершилася цікава поїздка екскурсією по території Лаври та поклонінням святиням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.