У понеділок, 16 жовтня, на запрошення керуючого Мукачівською православною єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського до Мукачівської єпархії прибули діти зі зони АТО, а саме з м. Слов’янська Донецької області.

Опісля прибуття до Срібної Землі, діти з особами, які їх супроводжують завітали до м. Чопа, де їх вже радо зустрів настоятель Свято-Успенського храму, заступник голови Єпархіального відділу по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України – протоієрей Миколай Вакаров.

Отець Миколай звершив для присутніх молебень за мир і благополуччя в Українській державі та сім’ях. Після чого для гостей, що прибули зі зони АТО була проведена екскурсія містом Ужгородом, під час якої відбулися відвідини до Свято-Воскресенського чоловічого монастиря (район БАМу).

Після отриманої пізнавально-просвітницької інформації з буття обителі, на всіх чекав смачний обід у стінах монастирського корпусу.

Другого дня діти змогли оздоровитися в басейнах м. Берегова, а також побачити історико-архітектурну спадщину Закарпаття.

Третього дня, у середу, 18 жовтня, діти у супроводі прот. Миколая Вакарова, волонтерів та військовослужбовців Держспецтрансслужби воєнної частини м. Чопа Т0300, завітали до Мукачева, де відбулася тепла, душевна і піднесена зустріч з керуючим Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішим Феодором, архієпископом Мукачівським і Ужгородським.

Діти та усі присутні мали можливість тет-а-тет поспілкуватися з архієреєм і почерпнути духовних настанов для збереження, щонайголовнішого миру в своїй душі.

Опісля цього діточки завітали до Красногорського чоловічого монастиря на честь Всіх святих. Намісник чернечої обителі, архімандрит Іларій (Гаврилець) радо пригостив гостей смачним обідом та ознайомив їх з монастирем.

Загалом 25-ро дітей із особами, які їх супроводжували, перебували в Мукачівській єпархії три дні. За цей період вони змогли ознайомитися з церковною красою закарпатських храмів, відпочити тілесно й душевно, а також безпосередньо помолитися за мир і спокій в країні.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=gfaD4FQmvDw&w=560&h=315]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.