14 жовтня, в день великого християнського свята Покрови Пресвятої Богородиці, яку козаки вважали своєю заступницею і покровителькою, в Ужгороді відзначили День захисника України, про це повідмляє http://www.carpathia.gov.ua.

Урочисті заходи розпочалися з церемонії покладання квітів на Пагорбі Слави до могил загиблих в антитерористичній операції на сході України та Вічного вогню за участю голови облдержадміністрації Геннадія Москаля, першого заступника голови облради Йосипа Борто, Ужгородського міського голови Богдана Андріїва.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь у заходах взяв намісник Ужгородського Свято-Воскресенського чоловічого монастиря, голова Паломницького відділу єпархії, архімандрит Марк (Куштан).

Присутні тут учасники АТО, військові ліцеїсти, ветерани війни, представники обласних організацій та установ, громадськості, студенти та учнівська молодь вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих за свободу і незалежність Української держави. Під звуки Гімну України пролунав військовий салют.

Відтак святкова хода на чолі із керівництвом області та міста пройшла вулицями обласного центру від меморіалу до площі Народної, де розміщена виставка озброєння українського війська, правоохоронців, військової і рятувальної техніки. Представники військових, інших силових структур та відомств демонструють зразки зброї, захисне спорядження, оптичні прилади, а також інформують про їхнє застосування.

Урочистості продовжив святковий концерт. Присутні мали змогу спробувати справжнього козацького кулешу, приготовленого з нагоди Дня українського козацтва, який також відзначається 14 жовтня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.