8 жовтня 2017 року з благословення керуючого Мукачівською єпархією, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Феодора спільними зусиллями Інформаційного відділу Мукачівської єпархії та філії ПАТ НСТУ «Закарпатська регіональна дирекція» на телеканалі “Тиса 1” вийшла в світ чергова духовно-просвітницька телепрограма «Духовні обрії».

Цього разу ефір був присвячений темі: “У пошуках істини”. Ведучим телепрограми був голова Інформаційного відділу єпархії − протоієрей Олександр Монич. Гостем телепрограми став науковий співробітник Богословсько-історичного науково-дослідного центру імені архімандрита Василія (Проніна), кандидат богослов’я протоієрей Олександр Гук.

В ефірі священнослужителями розглядалися відповіді на такі питання релігійної свідомості: Що таке «істина»? Чому Бог один, а вір багато? В чому полягає критерій божественності релігії? Признаки істинності релігії? Синкретичні течії сучасності: омана свідомості? Які релігійні деномінації вважаються правильними і чому? Чи спасуться всі, хто є за межами Християнства? Хто спасеться в Християнстві? Як реагувати на спілкування з інославними? Що таке «секта»? Історія, етимологія, признаки? Що таке «єресь»? Історія, етимологія, признаки? Етимологія слова «розкол»? Як визначаються границі Церкви? Де і через що діє благодать? Чи потрібно відвідувати храм, що стати ближчим до Бога? «Догмат», «звичай», «обряд» в Церкві? Єтимологія? Що з них головніше і чому? Чи спасуться ті, хто взагалі є не віруючою людиною?

НАГАДУЄМО! Всі наші телепрограми в записі Ви завжди маєте можливість переглянути на офіційному відеоканалі Мукачівської єпархії SinopsisTV.

Для питань діє електронна скринька програми: dychovni.obrii@ukr.net

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=lnOqnvmoXYo&w=560&h=315]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.