МУКАЧЕВО. Звершено Всенічне богослужіння напередодні Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього

26 вересня, напередодні великого дванадесятого свята Воздвиження Чесного і Животворного Хреста Господнього, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський в Мукачівському кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері «Почаївської» звершив урочисте Всенічне богослужіння.

Архіпастирю співслужило духовенство кафедрального собору.

На початку вечірнього богослужіння Хрест, прикрашений квітами як символ дерева життя, був покладений на святий Престол, а перед Хрестом поставлений світильник.

За Вечірнею владика звершив літію, під час якої звершив чин благословення хлібів, пшениці, вина та єлею.

Після великого славослов’я архіпастир тричі покадивши святий Престол, під спів «Святий Боже», підніс Хрест над головою і разом з духовенством хресним ходом виніс його на середину храму до віруючих для поклоніння.

Нагадаємо, завтра, 27 вересня, в середу 17-го тижня після П’ятидесятниці, в день Воздвиження Чесного і Животворящого Хреста Господнього, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершить архієрейське богослужіння в Ужгородському Хрестовоздвиженському кафедральному соборі. Початок: 1000.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.