Мукачівський військовий ліцей урочисто відмітив 18-ту річницю від свого заснування (+ВІДЕО)

16 вересня Мукачівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою урочисто відмічає 18-ту річницю від дня свого створення. Цього дня з нагоди річниці в закладі відбулися урочисті заходи.

На запрошення начальника Мукачівського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, полковника Захарова Юрія Михайловича участь в святкуваннях взяли секртетар Мукачівського єпархіального управління – протоієрей Віктор Місо та благочинний міста Мукачева – протоієрей Петро Лях.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=gxoeQ1yWDPw&w=560&h=315]

Перед початком відкриття заходу духовенство єпархії відслужили подячний молебень.

Після цього урочисто відбулася церемонія «Клятви військового ліцеїста» в якій першокусники ліцею клялися вірності своїй Батьківщині. Відразу після цього був проведений показовий марш.

На молитві були присутні військовий та педагогічний персонал, построєні ліцеїсти, представники влади та силових структур.

В кінці секретар єпархії звернувся до присутніх з вітальним словом від імені архієпископа Феодора:

Дорогі ліцеїсти, офіцери, викладачі та вихователі! Будь-яка сфера діяльності людини по своїй природі покликана бути корисною і потрібною для інших. Ми повинні нести свою присутність добра туди, де цього найбільше потребують люди і соціум. Милістю Божою, Господь благословив Вам крокувати вперед і відзначити чергову, 18-ту річницю від заснування вашого закладу. Нехай ця, як і кожні інші річниці будуть сприятливим та благословенними для всіх вас! День народження – це пам’ятний день. Пам’ятний для вcіх вас, адже незалежно від років – всі учні і слухачі стають доросліші. Позаду залишаються роки великої роботи і досвіду. Досвіду добра і наполегливості. Попереду кропітка робота і стремління до вдосконалення та поширення служіння іншим. Це все є логічне продовження життя живого, динамічного, і водночас складного, адже прийдеться вчитися і засвоювати знання. Знання у сучасному світі – необхідність. Людина повинна постійно пізнавати щось нове, адже якщо розвиток особистості стоїть на місці, то це деградація по відношенню до інших, деградація по відношенню до Творця. Сучасній Україні потрібні молоді інтелектуали, які зможуть змінити наше життя у кращу сторону, проявити таланти та реалізувати їх. Шановна молодь, ліцеїсти, офіцери, дорогі вчителі та викладацька корпораціє! Вчити та здобувати знання інших – це непросто! Ви несете великий подвиг – подвиг просвітництва, виховання, настанов та навчання. Справедливо відмітимо, що окрім нових знань, Ви даєте Вашим вихованцям дещо більше – поруч із Церквою і батьками ви робите значний внесок у становлення дітей, молодого покоління українців, як культурних, інтелігентних і духовних людей – гідних громадян своєї держави. Закликаю найперше на всіх, хто носить високе звання вчителя та учнів Боже благословення! Бажаю Вам терпіння та великої мудрості в несіння Вашої нелегкої праці. Нехай Господь допомагає Вам у всіх добрих починаннях, а особливо, у вашій педагогічній діяльності.  

З любов’ю у Христі ФЕОДОР, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

На завершення священики окропили ліцеїстів та всі присутніх святою водою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.