16 вересня о 1500 у Чопі офіційно відкрили програму святкування Дня міста. Від самого ранку на Європейській площі міста проводилися майстер-класи та анімації для дітей, а Чопський прикордонний загін виставив для огляду свою спеціальну техніку і провів показові виступи спецпідрозділу та службових собак.

Концертна програма розпочалося з виступу духовного оркестру Головного управління Національного поліції Закарпатської області.

Свято відкрив міський голова, який привітав усіх присутніх із Днем міста:

«Сьогодні наш квітучий, наш чарівний Чоп, відзначає свою 735-ту річницю. Цього дня ми почуваємося іменинниками, а наші серця переповнює радість і гордість за місто, яке стало нашою затишною домівкою. Адже Чоп – це як маленька держава, зі своїми традиціями, звичаями, побутом та культурою. У нас переплелися традиції та прижилися культурні цінності  різних народностей. Ми всі пишаємося тим, що в нашому маленькому містечку спокійно живуть люди різних віросповідань та національностей. Ми всі вболіваємо один за одного, допомагаємо у скрутні хвилини, разом розділяємо радість та горе. Саме цим і вирізняється наше місто серед інших, саме це і робить нас сильнішими».

Також на свято завітали консул Угорщини в Ужгороді Міклош Нотт, депутат міста Захонь Міклош Лекшу, народний депутат України Роберт Горват, перший заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації Іван Дуран, депутат Закарпатської обласної ради Йожеф Барто, військовий комісар Ужгородського об’єднаного міського військового комісаріату Микола Журавльов, командир військової частини Т0300 Станіслав Приходько, святі отці різних конфесій міста.

З благословення керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в урочистих заходах взяли і священнослужителі міста. Зокрема, настоятель Свято-Успенського храму міста,  протоієрей Миколай Вакаров та штатний священнослужитель храму протоієрей Віталій Русинка. Отці, після звершеного ними подячного молебню звернулися до містян зі словами проповіді.

Після привітань центральною частиною міста пройшла колона представників загальноосвітніх шкіл та дошкільного навчального закладу, вихованці яких виступили з чудовими танцями.

Ввечері, як повідомляє ресурс http://mukachevo.today на гостей свята чекає концертна програма, зокрема, виступ Заслуженого артиста України Олександра Садварі, хору ветеранів війни та праці міста Чоп, районних колективів художньої самодіяльності та художніх колективів міста Чоп. Пізніше гостей заходу розважатиме народний інструментальний ансамбль “Рапсодія”, “Dragonfly” представить вогняне шоу, а закриє святкування естрадна програма від Маріанни Сухолової.

За матеріалами: http://trubyna.org.uahttp://mukachevo.today

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.