У середу, 30 серпня, в м. Ужгороді відбулися чергові збори Ужгородського міського благочиння, які очолив керуючий єпархією – Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Збори благочиння розпочалися молитвою. Керуючий єпархією ознайомив всіх священників з останніми подіями в житті Української Православної Церкви загалом та Мукачівської Православної єпархії зокрема.

Під час зборів владика задовольнив подану заяву-прохання від благочинного міста Ужгорода, протоієрея Івана Моланича щодо усунення його від даного послуху через поважний вік.

Відтак архієрей призначив нового благочинного Ужгородського міського благочиння – протоієрея Володимира Гуй, який є настоятелем Свято-Троїцького храму м. Ужгорода (район «Боздош»), обіймає посаду голови Єпархіального відділу пастирської опіки пенітенціарної системи та паралельно з цим є настоятелем храму на честь Анастасії Узорішительниці, що на території УВП № 9 в обласному центрі Закарпаття.

Наприкінці засідання, владика Феодор подякував о. Івану Моланичу за багаторічні понесені пастирські труди в славу Святої Церкви, а новопризначеного благочинного привітав з відповідальною посадою, яка накладає поряд з повноваженнями й безліч обов’язків.

Детальніше з біографією нового благочинного м.Ужгорода, протоієрея Володимира Гуй ви можете ознайомитися з нещодавнього інтерв’ю з ним: ««Треба йти туди, де є плач» – ці слова підтримки владики відчуваю дотепер» – протоієрей Володимир Гуй. https://m-church.org.ua/2017/06/24/treba-jti-tudi-de-je-plach-ci-slova-pidtrimki-vladiki-vidchuvayu-doteper-protoijerej-volodimir-guj/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.