УКРАЇНА-УГОРЩИНА. Архієпископ Феодор очолив святкову літургію з нагоди молитовної пам’яті святого короля Стефана, хрестителя Угорщини

20 серпня, в 11-ту неділю після П’ятидесятниці керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський на запрошення Преосвященнішого Тіхона, керуючого Будапештською і Венською єпархією, з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України в рамках святкування пам’яті короля Стефана, хрестителя Угорщини (Іштван І Арпад) (бл. 970/975-†5 серпня 1038), очолив Божественну літургію в Свято-Успенському кафедральному соборі столиці Угорщини − Будапешті разом з духовенством Угорської єпархії.

До слова, 20 серпня — Угорщина відзначає головне державне свято — День заснування Угорської держави.

В цей день богослужіння відвідали православні вірники з Будапешту та інших приходів єпархії.

По завершенні Божественної літургії довкола кафедрального собору був звершений традиційний хресний хід.

Після нього у своєму вітальному слові владика Феодор висловив подяку керуючому Угорською єпархією за запрошення, привітав усіх присутніх з національним святом, Днем святого Стефана і відзначив роль духовного єднання двох сусідніх єпархій.

У свою чергу, духовенство кафедрального собору завдячили архіпастирю за черговий, вже традиційний в цей день, візит до Угорської єпархії задля молитовного величання пам’яті просвітителя Угорщини, святого рівноапостольного короля Стефана.

 Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.