Кожне престольне свято − це своєрідна Пасха для храму. Те саме можна сказати і про серпневу Пасху, яка панувала 19 серпня в обласному центрі Закарпаття – Ужгороді. В цей день Свято-Преображенський храм міста над Ужем молитовно прославляв Преображення Господнє.

Вже по добрій традиції святкове богослужіння в цьому храмі очолив керуючий єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

На святкову Божественну літургію в Спасо-Преображенському храмі, яку очолив владика, зійшлися тисячі містян, гостей та велика кількість духовенства.

Керуючому єпархією співслужили священнослужителі єпархії та клір храму.

Під час богослужіння духовенство разом зі своїм архіпастирем посилено піднесли свої молитви за мир та спокій на нашій Українській землі.

За літургією архієрей звершив священицьку хіротонію над випускником Київської духовної семінарії, дияконом Миколаєм Дупин.

Після заамвонної молитви владика освятив принесені вірниками виноград та плоди.

Наприкінці богослужіння був звершений урочистий хресний хід з уставним читання Євангелій.

В кінці богослужіння архіпастир привітав благочинного міста Ужгорода, протоієрея Іоанна Моланича та настоятеля храму, теж отця Іоанна, духовенство та прихожан з престольним святом.

Насамкінець архіпастир звернувся до всіх із словами проповіді.

«Це свято величне й святе тим, що ми з вами протягом усього життя преображаємось. Саме слово «преображення» має в собі величезний позитив, переродження до чогось кращого, світлого, благого й нетлінного. А яким чином преображення звершується в нас? А відбувається це тоді, коли серця людини торкається перстом Божим благодать Святого Духа! І преображається душа – людина пізнає Христа Спасителя та залишається Йому вірною до кінця свого життя», – наголосив архіпастир.

Фото: Віталій МУХА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.