В Домбокському монастирі молитовно вшанували день перенесення ікони «Скоропослушниці» на Закарпаття

13 липня, в четвер 6-го тижня після П’ятдесятниці, з нагоди дня перенесення ікони Божої Матері «Скоропослушниці» на Закарпаття, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський, звершив архієрейське богослужіння в Домбокському Свято-Успенському жіночому монастирі, що на Мукачівщині.

Ще з 2015 року історичний літопис жіночої чернечої обителі був значно поповнений. З благословення владики Феодора, в цей день вшановуватиметься перенесення чудотворної ікони Пресвятої Богородиці «Скоропослушниця»  на Закарпаття.

При вході в обитель архіпастиря зустрічала настоятельниця – ігуменя Катерина (Іванчо) з сестрами та духівник обителі – архімандрит Даниїл (Дзібенчук).

До монастиря цього дня прибули тисячі паломників, як із Закарпатського краю, так і з інших єпархій країни, навіть – гості з Англії.

Крім того, з Ужгорода до обителі прибув Хресний хід вірян, що молитовно йшли протягом цілої ночі.

Під час Божественної літургії Його Високопреосвященству співслужили священнослужителі єпархії.

Особливо посилено лунала молитва про мир в Українській державі.

Наприкінці богослужіння, керуючий єпархією разом з духовенством, звершив урочистий молебень до чудотворного образу та привітав настоятельницю обителі, ігуменю Катерину та сестер обителі, зі святом.

Також архіпастир звернувся зі словом настанови до всіх присутніх.

В кінці архієрей призвав на всіх Боже благословення.

З історії: В далекому 1938 році, з благословення патріарха Святого Града Єрусалима, святійшого Тимофея, чудотворний образ Божої Матері «Скоропослушниця» був принесений до чернечої обителі на Закарпаття схиігуменом Серапіоном (Іваник). Ікона знаходиться тут і по сьогоднішній час.

Фото: Віталій МУХА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.