Архієрейське Богослужіння в Свято-Петро-Павлівському храмі села Станово

12 липня, Православна Церква вшановує память Святих Первоверховних Апостолів Петра і Павла. Саме в цей день керуючий Мукачівською єпархією, високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський з архіпастирським візитом відвідав і очолив богослужіння в Свято-Петро-Павлівському храмі села Станово, що на Мукачівщині.

Владику радо зустрічали молоді прихожани разом з настоятелем протоієреєм Василієм Поповичем, паствою та духовенством благочиння.

Перед початком Літургії архіпастир звершив чин освячення нового престолу. По завершенні богослужіння відбувся традиційний Хресний хід з уставним читання Євангельських уривків.

Також владика разом духовенством та вірянами звершили молебен перед шанованою в селі та за межами іконою Божої Матері “Живоносне джерело”.

І вже традиційно на престольне свято цього храму відбувається випуск вихованців недільної школи парфії. Цього ж разу вихованці  отримали  дипломи від правлячого архієрея владики Феодора.

На сам кінець архієпископ Феодор звернувся зі словом до пастви, в якому привітав настоятеля та прихожан з освячення нового престолу, дітей з закінчення недільної школи та всіх тезоіменитих з Днем Ангела.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.