МУКАЧЕВО. В Мукачівському Психоневрологічному інтернаті освячено фундамент майбутнього храму

8 липня, в суботу 5-го тижня після П’ятидесятниці, керуючий Мукачівською єпархією, Висосокопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський з архіпастирським візитом відвідав Психоневрологічний інтернат, що по вулиці королеви Єлизавети в м. Мукачево.

Архіпастиря зустрічав відповідальний за пастирську опіку у вказаному закладі, протоієрей Георгій Баник. Разом з численним духовенством Мукачева та єпархії владика звершив чин освячення фундаменту під будівництво храму на честь святого великомученика Пантелеймона.

Участь в події взяло керівництво медичних установ міста, представники влади та директор закладу Іпполітов Тарас Васильович. На освяченні був також присутній і колишній директор установи − Головачко Іван Васильович.

Після освячення архієрей звернувся до присутніх зі словами промови в якій наголосив на синхронному співіснуванні та діяльності медицини і Церкви у закладі.

У свою чергу директор інтернату подякував владиці за молитовну підтримку закладу та освячення першого в  Мукачеві фундаменту під будівництво першого стаціонарного храму, аналогій якому в подібних закладах поки що не має.

Фото: Віталій МУХА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.