КИЇВ. Керуючий єпархією в день Ангела Блаженнішого Митрополита Онуфрія, співслужив Предстоятелю УПЦ

25 червня, в 3-ю неділю після П’ятдесятниці, Церква Христова молитовно вшановує пам’ять преподобного Онуфрія Великого (IV). Цього дня Предстоятель Української Православної Церкви, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій відзначає день тезоіменитства.

У день Ангела Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію на площі перед Успенським собором Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.  

Його Блаженству під час святкової Божественної літургії співслужили митрополити, архієпископи та єпископи Української Православної Церкви – всього понад шістдесят архієреїв, а також гості у священному сані та духовенство обителі.

Разом з іншими архієреями Предстоятелю співслужив і керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів про життя та суть подвигу свого небесного покровителя – преподобного Онуфрія Великого, а також пояснив значення таких пустельників, як прп. Онуфрій: вони моляться за увесь світ. Архіпастир закликав вірних бути хоч трохи схожими на святого Онуфрія.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після одпусту Блаженнішому Митрополиту Онуфрію проспівали многоліття. Найстарший за хіротонією архієрей УПЦ, митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, зачитав вітальне слово Предстоятелю з днем його тезоіменитства. Блаженніший Владика подякував за привітання та благословив усіх. “Нехай, молитвами преподобного Онуфрія, Господь зберігає кожного з нас на стежках нашої земної подорожі”, – побажав Архіпастир вірним.

По завершенні богослужіння Предстоятель приймав вітання від пастви.

ФОТО: http://news.church.ua,

Іван ФЕННИЧ 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.