18 червня, в другу неділю після П’ятидесятниці, Всіх святих в землі нашій просіявших, керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський, звершив архієрейське богослужіння в Свято-Троїцькому храмі с. Данилівка, що на Берегівщині. 

Архіпастиря з радістю та любов’ю зустрічали вихованці недільної школи, прихожани разом з настоятелем – протоієреєм Віталієм Ковалем.

Перед початком Божественної літургії владика звершив освячення оновленого храму, а саме нового розпису та куполів.

Під час богослужіння його Високопреосвященству співслужило духовенство єпархії, зокрема й Берегівського благочиння.

За  літургією архієрей з духовенством єпархії та народом молились за мир на рідній Українській землі.

Клірик єпархії, диякон Георгій Панько, був рукоположений владикою у сан священика.

В кінці був звершений Хресний хід навколо храму.

Після цього владика звернувся до присутніх зі словом проповіді, в якому зауважив на особливому подвизі святих, які близькі нам географічно:

– У цю неділю ми вшановуємо пам’ять Всіх святих нашої землі – наших земляків, до яких належить незліченна кількість мучеників, сповідників, преподобних отців і матерів, а також благочестивих мирян, які смиренно й кротко залишалися вірними Святій Православній Церкві. До прикладу, мученик митрополит Київський і Галицький Володимир (Богоявленський) є для всіх нас зразком, як в житті треба дбати про те, як буде по-Божому, а не по-людськи! Він перед своїм розстрілом просив у Бога прощення як своїх гріхів, так і його вбивць, які не знали, що творять. Він обома руками благословив своїх вбивць, благословив свою смерть і вимолив кривдникам у Бога прощення… Ми благаємо й просимо наших святих благословити нашу страждальну Церкву, рідну державу, щоби мир запанував на нашій землі і аби благодать Божа завжди сходила і укріпляла кожну  людину без винятку, – закцентував владика. 

Також архіпастир привітав настоятеля храму та всіх прихожан з важливою подією приходу.

Насамкінець,  архієрей призвав на всіх Боже благословення.

Фото: Віталій МУХА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.