Сонячний день 15 червня 2017 року надовго закарбується в пам’яті тих, хто цього дня побував на центральній площі міста Мукачева. Адже саме в цей день в самісінькому центрі міста над Латорицею відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів випускникам Мукачівського війського ліцею з посиленою війською та фізичною підготовкою.

На запрошення керівництва учбового закладу, з благословення керуючого Мукачівською єпархією Високопреосвященнішого Феодора архієпископа Мукачівського і Ужгородського участь в церемонії вручення дипломів на чолі з секретарем єпархії взяло і духовенство обидвох соборів Мукачева.

На святі також були присутні міський голова Мукачева Балога А.В., представники військових формувань та правоохоронних органів міста.

У вітальному слові архіпастиря, яке зачитав протоієрей Віктор Місо, владика побажав випускникам Божого благословення, мирного неба над головою та свідомого виконання своїх військових обов’язків. У словах вітання владика, зокрема, відмітив:

“Вельмишановні випускники ліцеїсти, офіцери та керівництво закладу! Від себе особисто та всієї Мукачівської Православної єпархії прийміть щирі вітання з нагоди випуску в Мукачівському військовому ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою! У цей день ми з особливим молитовним почуттям підносимо до Бога молитви за молодих військових випускників нашої рідної Української землі. Сьогодні ми вітаємо усіх, хто знає для чого і чóму він тут навчався, вітаємо тих, хто стає спадкoємцями висoкoї слави українськoгo війська. На протязі кількох років Вас, шановні випускники, віддаючи всі сили та енергію, навчали мужності, прoфесіoналізму, людяності, витримці справжнього українського солдата, який буде нести у світ мир та свободу. Предметом Вашого навчання було не стільки засвоєння теоретичних інтелектуальних знань, скільки вміння в житті реалізовувати всіляко захист своєї Батьківщини. Від часів Старого Завіту і до нині, ця справа є святою і почесною та священним обов’язком тих, хто покликаний до цього відповідального служіння. Користуючись нагодою, хочу висловити щирі вітання також і професорсько-викладацькому складу закладу. Ваш щоденний подвиг, шановні викладачі, робить можливим реалізацію не тільки освітно-педагогічного процесу, але й тиражує досвід служіння іншим через поняття добра і честі. В цей святковий для Вас день закликаю Вас, шановні випускники реалізовувати в житті приклади, які подавали Вам Ваші наставники. Вчіться цінувати і берегти життя своїх майбутніх підлеглих. Кожна людина є великою цінністю перед Богом, і, відповідно, слід відчувати відповідальність за людське життя. Щиро зичу вам доброго здоров’я, усіляких гараздів, злагоди, мирного неба над головою і, головне, спасіння у вічності. Хай Господь благословить усіх Вас на подальше успішне служіння українському народові і завжди посилає вам Свої великі і щедрі ласки! Ще раз і ще раз вітаємо всіх зі святом закладу та призиваємо на усіх Вас Боже благословення!”

Насамкінець, духовенство привітало з 94-річчям ветерана Великої Вітчизняної війни, генерал-майора Дьоміна І.В.