МУКАЧЕВО. В Красногорському монастирі щороку відбувається диво (ВІДЕО+)

Диво вперше відбулося в храмі Красногорської Всіхсвятської чоловічої чернечої обителі, що в Мукачеві шість років тому. Це був перший рік, коли під скло ікони “Всіх скорботних радість”, в честь якої і побудований храм, під час великодніх свят поклали лілії. Приблизно через місяць, на Трійцю, повністю висохлі квіти розпустилися дивним білим кольором і наповнили своїми пахощами храм.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=4PL-csbFCRA&w=560&h=315]

Днями в ікону вклали свіжі стебла – через місяць на них з’являться бутони і лілії зацвітуть.

За словами намісника Красногірського монастиря, архімандрита Іларія (Гаврилець), помістити лілії під скло образа порадили парафіяни, які побачили по телевізору сюжет про таке диво в селі Кулевча Одеської області. І на Трійцю віруючі і священнослужителі стали свідками цвітіння засушених лілій в Мукачево. Стебла стоять без води і землі, але кожного дня у храмі служать акафіст Богородиці.

І лілії, і ікона “Всіх скорботних радість” – зцілюють від хвороб. Засушені квіти щороку в пасхальний період міняють – замість старих ставлять свіжі, зрізані на городі монастиря. А висохлі роздають віруючим. Випадків зцілення, відзначають в храмі, безліч.

Днями в ікону вклали свіжі стебла – через місяць на них з’являться бутони і лілії зацвітуть.

– Жінка, що страждала екземою, якою було посипано все її тіло, зцілилася, приймаючи ванни з настоєм лілії, – розповідає архімандрит Іларій. – Також ікона і лілії допомагають подружжю, позбавленим радості батьківства і материнства, дівчатам, які не можуть вступить у шлюб, і не тільки їм – вони дійсно чудотворны.

Таке відбувається тільки в трьох місцях на планеті – в Мукачево, Кулевчі та на острові Кефалонія в Греції. Багато священиків намагалися домогтися цвітіння сухих лілій біля різних ікон – але більше ніде це диво не повторювалося.

Ікона “Всіх скорботних радість” з’явилася в обителі ще коли будували храм, 11 років тому. Повз монастиря проїжджав протоієрей Василь Єрмаков, який служить в Санкт-Петербурзі і приїхав на Закарпаття на відпочинок. В його церкві зберігається така оригінальна ікона, і, дізнався, що храм будується в її честь, через годину він повернувся і подарував церкві копію.

У монастирі цвітіння вважають дивом, хоча і не знаходять йому пояснень.

– Парафіянам воно не потрібно, достатньо того, що людина може прийти і на власні очі переконатися в цьому – і повірити, – зазначає настоятель монастиря.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.