МУКАЧЕВО. Свято-Миколаївський жіночий монастир відзначив престольне свято

22 травня, в день перенесення мощей святителя і чудотворця Миколая з Мир Лікійських в м. Бар (1087) керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Мукачівському Свято-Миколаївському жіночому монастирі.

Керуючого єпархією зустрічала настоятелька обителі ігуменя Єпистимія (Щербан).

Його Високопреосвященству під час Божественної Літургії співслужило понад 60 священнослужителів єпархії.

Цього дня до древньої святої обителі на свято також прибув Хресний хід з Ужгорода.

Особливо посиленою під час богослужіння була молитва за мир в Україні.

Студент Почаївської Духовної Семінарії Георгій Панько був рукоположений архієреєм в сан диякона.

Після богослужіння тисячі вірян разом зі своїм архіпастирем звершили Хресний хід довкола центрального храму обителі з уставним читанням Євангелія.

Після цього перед входом до храму владика привітав присутніх священнослужителів, ігуменю та насельників монастиря з престольним святом і звернувся до всіх з архіпастирським словом.

«У всі часи дуже важко було зберегти мир душевний і дуже рідко можна побачити щасливу людину, яка його має. А людина, яка немає миру в душі є дратівливою і неприязною, вона немає щирої та відвертої молитви, така людина не віднаходить заспокоєння ні в чому. Тому Свята Церква завжди й закликає до того, щоб в душі кожний із нас обов’язково мав мир, який сповняє людину благоденством, дарує повну тишину і штиль серед неспокійного моря пристрастей і пороків. На прикладі святих угодників Божих бачимо, який вони мали мир душевний і яким чином здобували його. Мир душевний можна отримати тільки єдиним посвяченням себе Промислу Божому, який завжди діє в нашому житті! Зробивши добро для когось, наскільки це можливо у наших умовах, послуживши своєму ближньому, людина здобуває вічний мир душевний і духовну радість. І зверніть увагу: їх ніякі обставини в нашому житті не зможуть вирвати із серця! Нас женуть, а ми прославляємо Бога, нас злословлять, а ми їх любимо – в житті Церкви Христової так було завжди. Коли Дух Святий просвіщає людину, вона не може не творити добро чи ставати перепоною для нього. І навіть, якщо по якійсь причині часом вчинить зло, вона знов і знов обертається до добра», – наголосив архіпастир. 

Наприкінці владика також висловив вдячність усім паломникам, які протягом 15-ти годин йшли до обителі Хресним ходом з Ужгорода.

Насамкінець архієрей призвав на всіх Боже благословення.

Фото: Іван Феннич

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.