СІЛЬЦЕ. Архієрейське богослужіння в Свято-Іоанно-Богословському монастирі

21 травня, в 6-ту неділю після Пасхи, про сліпого, в день молитовної пам’яті святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова (98-117) керуючий Мукачівською єпархією, Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Іоанно-Богословському чоловічому монастирі, що в с. Сільце Іршавського району.

Свого архіпастиря з радістю та любов’ю, а також віршами та духовними піснеспівами зустрічали вихованці Недільної школи монастиря, Ільницької та Чинадіївської шкіл-інтернатів, родинного будинку «Нова сім’я» м. Ужгорода, Іршавська молодіжка та зразковий дитячий фольклорний ансамбль «Кирниченька».

У день престольного свята чернечої обителі владика разом з духовенством єпархії звершив архієрейську Божественну літургію.

Своїм співом прикрашав богослужіння хор монастиря.

Після літургії був звершений уставний  молебень до апостола і євангеліста Іоанна Богослова.

В кінці богослужіння владика звернувся до присутніх з проповіддю, в якій закцентував увагу на явищі любові до ближніх.

«Як відомо, вершиною усіх добродіянь є любов. Але, щоб  на практиці зрозуміти про що йде річ, треба вникати в слова Священного Писання. Святий апостол і євангеліст Іоанн Богослов, пам’ять якого ми нині торжественно святкуємо, йменує Бога Любов’ю. З історичного минулого та у повсякденному житті, бачачи гонителей Церкви, виникають думки: чому Господь не накаже їх, а терпить і не проявляє Божественну владу над тими, хто хулить Його Ім’я і чинить святотатство.  І якщо б в нас була любов Божа, то і ми б бажали спасіння кожної людини. Однак любові не вистачає усім нам без винятку. Як перевірити себе чи маємо в собі любов Христову чи просто йменуємося християнами, а любов’ю насправді не сповнені? Якщо ми осуджуємо, нарікаємо, зневажаємо, ненавидимо або слідкуємо, щоби побачити негатив людей – далекі ми від любові Христової! Є такий вислів: «Кожний судить зі своєї дзвінниці». Найкоротший шлях до спасіння це не осудження ближніх! Потрібно любити, прощати, підтримувати, а не втоплювати кожну людину, яка знаходиться поруч із нами, незалежно від того, якою би вона не була. Не дивлячись на лиця і стан людини, її треба просто любити, такою якою вона є. Пам’ятайте, дорогі браття і сестри, все є тлінним, пустим  і скороминучим, а вічною залишається любов», – наголосив архіпастир.

Наприкінці архієрей привітав намісника обителі архімандрита Cпірідона (Ляшка) та братію з престольним святом та побажав їм ревносного служіння на ниві проповіді Христового Євангелія.

Відтак вихованці родинного будинку «Нова сім’я» м. Ужгорода для всіх присутніх виконали чудові піснеспіви.

На завершення архієрей призвав на усіх Боже благословення.

Фото: Віталій МУХА

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.