ВОЛОВЕЦЬ. Архіпастирський візит до Свято-Успенського монастиря села Кічерний

16 травня у вівторок 5-го тижня після Пасхи, у день молитовного вшанування ікони Божої Матері «Успіння Києво-Печерської» (1073), керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив архієрейське богослужіння в Свято-Успенському чоловічому монастирі, що в с. Кічерний Воловецького району.

При вході до храму владику зустрічали вихованці Недільної школи та намісник обителі – архімандрит Іов (Маланка).

Його Високопреосвященству під час Божественної літургії співслужило духовенство єпархії.

За богослужінням особливо усердно звучала молитва про мир в Українській державі та припинення лихоліття.

Наприкінці владика освятив для монастиря ікону Божої Матері «Успіння Києво-Печерської».

В кінці богослужіння владика привітав намісника та братію монастиря зі святом та виголосив слово проповіді до всіх присутніх.

«Життя кожної людини водночас і скорботне й радісне.  Не завжди ми маємо тільки радість в житті, дуже часто в нас багато скорбот і проблем. Господь пречистими Своїми устами сказав, що «у світі матимете скорботу». Спаситель світу добре знає людську природу, з властивою їй гординею, через яку ми й маємо скорботи.  Проте для нас втіхою є продовження слів Христа: «та мужайтеся: Я переміг світ» (Ін. 16, 33). Саме тому всім  людям нічого немає бути страшним в цьому світі: ні утиски, ні гоніння, не проблеми чи навіть смерть! Втіху ми віднаходимо в Святій Церкві, а будь-які наші переживання залишаються поза межами храму, в якому під дією благодаті Святого Духа завжди панують тишина, мир і спокій», – зазначив архіпастир.  

На завершення владика призвав на усіх Боже благословення.

Фото: Віталій МУХА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.