У понеділок, 8 травня, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського Свалявська молодіжка на честь святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського і Сан-Франциського відвідала святині Закарпатського краю. Враженнями про цей день поділився голова молодіжного товариства, протоієрей Василій Бабець:

– У християнстві мені подобається те, що, як зауважив відомий богослов нашого часу, протодиякон Андрій Кураєв: «До Бога ми звертаємося не тільки на «Ти», а й як до Батька, що притаманно виключно християнству». Мені ці слова спали на думку у дорозі до Малої Угольки, коли водій нашого мікроавтобусу мовив: «Як давно я не був у преподобного». У цих словах відчувалися нотки не лише того, що до преп. Іова Угольського ми йдемо немов би до живого, а те, ніби ми з ним можемо розмовляти, як з давнім, добрим знайомим на «ти».

Взагалі наш день паломництва приготував для нас багато приємних несподіванок. Найперша та, що у Сільці у Іоанно-Богословському монастирі ми зустрілися і познайомилися з молодіжним братством з м. Луцька.

Крім того, особливо хочеться подякувати о. Агапіту з братією обителі за чай та теплий прийом молоді і його мудрі уроки та настанови.

Також ми змогли побувати на могилі відомого подвижника сучасності схиігумена Серафима (Немеш) у Свято-Преображенському монастирі Тереблі.

У Свято-Покровському скиті с. Колодне кожному вручили подарунок і нагодували обідом.

Одним словом, протягом одного дня ми отримали багато вражень та емоцій і поверталися додому втомленими, але серце і душа раділи невимовно.

Особливу подяку хочеться висловити настоятелю Свято-Троїцького храму м. Мукачева протоієрею Ярославу Поповичу за наданий автобус та підтримку нашого братства, – зазначив голова молодіжки протоієрей Василій Бабець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.