ІРШАВА. В Приборжавському звершено молитву за полеглими воїнами-визволителями та освячено оновлений пам’ятник-обеліск

8 травня з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Європі та Днем пам’яті й примирення в селі Приборжавське, що на Іршавщині, відбулися святкові заходи, зокрема мітинг-реквієм.

Участь в поминальній панахиді взяла влада села, представники депутатського корпусу сільської ради, ветерани Великої Вітчизняної війни, представники спілки ветеранів АТО Приборжавського, вдови та родини загиблих військових на Сході України.

З благословіння керуючого Мукачівською єпархією, Високопреосвященнйішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, участь в заходах взяв і настоятель Покровського храму села, протоієрей Олександр Ряшко.

Священнослужитель разом з численними парафіянами звершив хресний хід від храму до обеліску воїнам-визволителям, а також звершив поминальну панахиду та заупокійну молитву. Після цього отець Олександр звернувся до присутніх з пастирським словом.

Отець відмітив, наскільки сильною є молитовна пам’ять про тих, хто своє життя поклав заради збереження миру та цілісності нашої Української держави.

Опісля священик звершив освячення оновленого пам’ятника-обеліску воїнам визволителям, запалив лампадку та поклав квіти.

Нагадаємо, що біля оновленого пам’ятника в селі Приборжавському, стоїть Поклонний хрест, який встановлено першим в Україні біля обеліску, про що є відповідний запис у Музеї Великої Вітчизняної Війни у Києві.

Фото: протоієрей Олександр РЯШКО

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.