30 квітня, у неділю жінок-мироносиць, в день другого престольного свята Свято-Успенського жіночого монастиря села Домбоки, що на Мукачівщині Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив в обителі Божественну літургію.

При вході в обитель архіпастиря зустрічала настоятельниця – ігуменя Катерина (Іванчо) з сестрами.

Його Високопреосвященству під час літургії співслужило духовенство єпархії.

Під час богослужіння архієрей звершив ієрейську хіротонію над насельником Ракошинського Свято-Покровського чоловічого монастиря, ієродияконом Іовом (Стенавським).

Наприкінці богослужіння керуючий єпархією привітав настоятельницю обителі ігуменю Катерину з престольним святом. А також звернувся до великої кількості присутніх вірян зі словом проповіді, в якій сконцентрував увагу на темі материнства.

«Нинішня неділя йменується жінок-мироносиць або ж Міжнародним православним жіночим днем. Цього дня наші бабусі, матері, жінки й сестри вшановують своїх небесних покровительок, які без боязні йшли за Христом та сповідували віру в Єдиного Спасителя світу, що стільки благ дарував роду людському… Жінки-мироносиці показали приклад цілковитого безстрашшя в слідуванні за Христом і нашим Господом. І в наш час жертовна любов матері здатна вимолити життя своїм дітям і навіть власне віддати – тільки б було добре її кровинці. Тому сьогодні низький уклін вам, дорогі сестри в Христі! Трудіться, захищаючи єдину спасительну православну віру», – наголосив владика.  

У кінці архіпастир закликав на всіх присутніх Боже благословення.

Фото: Віталій МУХА

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.