МУКАЧЕВО-ЄРУСАЛИМ. Завершилася триденна паломницька поїздка до святинь Єрусалиму

З 24 по 27 квітня паломницька група Мукачівської єпархії очолювана Високопреосвященнішим Феодром, архієпископом Мукачівським і Ужгородським відвідвала центр Християнства − святе місто Єрусалим.

Під час поїздки прочани ознайомилися з історією монастирів та вклонилися святиням Єрусалиму. Зокрема, програма включала в себе відвідування монастиря Марфи і Марії, гори Єлеон, місця Вознесіння Спасителя, Гефсиманського саду, монастиря святої Марії Магдалини, гробниці Божої Матері, місця Різдва Пресвятої Богородиці, «Via Dolorosa» – Хрестної дороги Спасителя на Голгофу, храму гробу Господнього, Голгофи, Каменю Помазання, Сіонської горниці – місця Тайної Вечері, Поля пастушків, монастиря преподобної Пелагії, монастиря архідиякона Стефана (місце побиття камнями святого), святої річки Йордан, монастиря святого Герасима Йорданського, тощо.

Більшість духовенства та прочан відвідали святе місце − вперше. З великим хвилюванням та радістю водночас паломники вклонилися місцям життя Господа нашого Іісуса Христа та Його Пречистої Матері. Емоції, що переповнювали всіх неможливо передати словами. На кожному місці Святої Землі владика разом з паломниками звершували молитви за мир в нашій рідній Україїнській землі.

Всі без виключення паломники констутвали факт відчуття великої мирності душі на Святій Землі, адже назва Єрусулам так і перекладається, “місто миру”. Під час відвідування міста Віфлеєм, місця де народився Бог вже по традиції прочани співали українські колядки.

Місто Єрусалим, яке за словами владики Феодора є “центром Всесвіту і нашої землі” всіх сильно одухотворило і поріднило. За словами паломників в “Єрусалимі очима серця відчуваєш, наскільки є безмежною любов Бога до людини. Там ти бачиш те, в що віриш, і через образ апостола Фоми, дивлячись на видиме, переносишся туди, де все відбулося заради нас і нашого спасіння. Ти торкаєшся думкою до того, що відбулося в часі, але стало вічним і змінило світ”…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.