З благословіння Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, за ініціативи голови Іршавської молодіжки архімандрита Агапіта (Шпиняка), а також за підтримки десятків добрих сердець відбувся благодійний проект «Христос Воскресе – радійте всі».

Іршавське молодіжне братство спритно і натхненно готувалось до Пасхи Христової. З Лазаревої суботи почалась випічка пасок, а вже з вівторка Страсного тижня братчики розділяли їх за списками соціальних служб міста.

У період Великоднього свята з Пасхальним благовістям  молодіжка разом зі своїм наставником архімандритом Агапітом  завітала до тубдиспансеру села Довге, дітей-інвалідів, одиноких, пристарілих осіб, малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей-сиріт, ветеранів  війни, поселень ромів, а також майже до всіх храмів Іршавського благочиння, куди передали паски для тих прихожан, котрі не в змозі їх придбати. Крім того, відвідували  обласну дитячу лікарню міста Мукачева, Іршавську ЦРЛ, школи-інтернати, психоневрологічні диспансери, спеціалізовані школи-інтернати, дитячі будинки.

За увесь період  підготовки до свята братчики підготували понад 7000 пасок, 20 000 писанок, 500 шоколадних яєць, 350 шоколадних зайців, а добрими людьми було передано сир, ковбасу і масло, які молодь вже освяченими, у пакуночках, передала підопічним психоневрологічних диспансерів.

Іршавське молодіжне братство ім. св. Іоанна Предтечі приносить щиру подяку, найперше, керуючому єпархією – владиці Феодору за його архіпастирські молитви і колосальну підтримку, завдяки якій братство має можливість трудитись. Також слова подяки лунають всім тим, хто випікав паски і вдень, і вночі, всім благодійникам і тим, хто долучився до святкового проекту.

Іршавська молодіжка на честь

пророка, Предтечі і  Хрестителя Господнього Іоанна

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.