УЖГОРОД. Свято-Воскресенський монастир відзначив престольне свято

18 квітня, на третій день Пасхи Христової, за традицією у Свято-Воскресенському чоловічому монастирі Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський очолив святкову Божественну літургію з нагоди престольного свята обителі.

Свого архієрея з радістю та любов’ю зустрічали вірники з різних храмів єпархії.

Його Високопреосвященству співслужили близько 50 священнослужителів.

Богослужіння прикрашав спів хору обителі. Чудовими пасхальними піснеспівами весь храм прославляв Воскресшого Христа Спасителя.

В кінці архіпастир привітав намісника монастиря архімандрита Марка (Куштана), братію монастиря та всіх вірян зі святом Пасхи.

Після чого звернувся до присутніх зі словом проповіді.

«У сьогоднішнє тихе і радісне престольне свято цієї чернечої обителі, ми продовжуємо святкувати перемогу Христа Життєдавця над смертю. Аж до Святої Трійці ми не стаємо на коліна і не робимо поклонів, бо смерті немає, вона поборена Христовим Воскресінням із мертвих!
У житті буває так, що людина бачить храми, обителі, однак не впізнає Христа, не пізнає Його милосердя. Виправдання же цьому люди шукають у зовнішніх подіях і житейських обставинах, забуваючи про те, що усім керує Бог! А Промисел Божий завжди направлений для блага людини і милість Божа безмежна! І може бути все в житті людиною вибудовано так, як би мало, на її погляд, бути, однак, коли втручається дія благодаті Божої все стає на свої місця, як угодно Богу», – наголосив архієрей. 

Насамкінець владика призвав на всіх Боже благословіння.

Фото: Іван ФЕННИЧ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.